Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Butelka antykolkowa Haberman

Polecane posty

Gość gość

Miał już ktoś do czynienia z tą butelką? Możecie podzielić się swoimi opiniami?

Gość gość
Miałam możliwość testowania tej butelki i powiem tak. Ogolny zarys na duzy plus. Synek super z niej pije nie polyka tyle powietrza dobrze mu leci ppd kazdym kontem. Co do sposobu działania nie mam zastrzeżeń ale co do samej butelki jako plastik i guma troszke gorzej. Filtr potrafi wylecieć wiwc trzeba go pilnowac przy zakladaniu na butelkę. Dosc zawily w budowie wiec ciezko sie myje. Pomimo ladnej rozpiski montażu smoczka z filtrem na klik. Nie wychodzi tak. Nie jest to jakis duzy problem ale warto wiedziec. A no i na mojej butelce brak dodatkowej miarki między ml potrzebnymi do rozrobienia mm.

Drogie mamusie, używamy z synkiem nowa butelkę firmy Canpol babies- butelka Haberman. Butelka posiada dwie komory, do komory smoczka przedostaje się już wolne odpowietrza i piany mleczko. Maluch nie łyka pęcherzyków powietrza, a komora smoczka jest zawsze napełniona niezależnie od kąta nachylenia butelki. Cenie sobie tą butelkę nie tylko ze względu na rewelacyjny system antykolkowy, ale także jej praktyczność. Butelka posiada bardzo czytelna podziałkę. Nie odbarwia się podczas mycia zarówno ręcznego jak i w zmywarce. Stanowi to bardzo duży plus i wygodę dla mam kontrolujących ilość zjadanego przez dziecko mleczka. Butelka dzięki swojemu super trwałemu nadrukowi będzie nam długo służyć.

Gość dariuska89
Moją recenzje na temat butelki Canpol Babies hamberman zacznę od tego że w pełni spełnia swoją rolę. Smoczek tworzący osobną komorę jest cały czas napełniony pokarmem, nie przepuszcza powietrza. Dodatkowo dołączony do butelki filtr odseparowuję pianę. Smoczek jest idealny dla ust każdego maluszka, dziecko ssie własnym rytmem ponieważ pokarm płynie tylko podczas ssania, co dodatkowo zabezpiecza przed zachłyśnięciem się. Możemy tez regulować przepływ poprzez przekręcanie butelki. Po naciśnięciu dobrze widocznego przycisku na smoczku wyłączamy szczelność smoczka, dzięki czemu możemy sprawdzić temperaturę lub ilość wypitego pokarmu. Chwali się również wygląd butelki, wyróżnia się kształtem, wyraźną miarką oraz szerokim otworem. Polecam :D

Gość Tilia2
U nas ta butelka Haberman naprawdę się sprawdza. Synek pije z niej mleko, nie łyka powietrza. Rozwiązanie smoczka, który jest pełny mleka przez cały czas dla mnie bomba :-) Mleko nie cofa się, maluch nie łyka powietrza. Dodatkowym plusem dla mnie jest to, że obracając butelkę dookoła można regulować przepływ mleka, w zależności jak szybko pije maluch. Z tym zakładaniem i myciem filtra jest może mały problem, fakt trzeba powoli zakładać i starannie myć te wszystkie dziurki, ale myślę że to mały problem. Ogólnie jak ktoś chce dobrą butelkę do karmienia to ta jak najbardziej :-)

Gość gość
Muszę przyznać, że jestem nią zaskoczona, tak pozytywnie. Myślałam że to kolejna butelka z "super smoczkiem czy super ekstra wentylacją" ale ta jest naprawdę inna. Ogólnie nie jest łatwa w obsłudze, wymaga przećwiczenia ale po kilku razach nabiera się wprawy i jest ok. Canpol wypuścił niezłą butelkę. Haberman nie rozczarowuje, dziecko nie łyka powietrza i moje mniej ulewało dzięki temu (po innych butelkach więcej ulewała) gazów też było znacznie mniej. Mogę polecić

Gość gość
Używałam nową butelke Haberman od Canpol babies i muszę powiedzieć, żę spełnia swoje najważniejsze zadanie, nie przepuszcza powietrza podczas spożycia pokarmu co za tym idzie kolki dziecka są mniejsze. :) powiem Wam, że miałam z Lovi butelkę antykolkową i nie sprawdziła się tak jak Heberman. a przecież o to chodzi żeby nasze dzieciaczki nie cierpiały. Jak dla mnie ta butelka ma same zalety Smoczek jest pełen niezależnie od kąta nachylenia. Bardzo dobrze widoczna skala ml., zarówno w dzień jak i w nocy.a wiadomo jak to w nocy, człowiek patrzy na jedno oko :D Bardzo dobrze trzyma się w dłoni, nie jest ciężka. Praktyczna w myciu i oczyszczaniu..

Gość Monia___
Butelka antykolkowa Haberman firmy Canpol Babies to ewidentny strzał w dziesiątkę. Moja córka miała kolki cały czas... Zbyt zachłannie ssała smoczek butelki i łykała ogromne ilości powietrza... Nie działały żadne krople, nawet ta super butelka aventa się na nic nie zdała... Za to butelka Haberman spisała się na medal. Mleko jest przefiltrowane i w smoczku znajduje się TYLKO mleko bez pęcherzyków powietrza i nie wytwarza się żadna piana. Moja córka od dnia, w którym zaczęłam używać butelkę nie miała ani razu kolki, śpi spokojniej i dzięki możliwości zmiany przepływu mleka mogę dostosować do samopoczucia dziecka szybkość przepływu mleka ;) Z ręką na sercu polecam butelkę każdej mamie, której dzieciątko boryka się z kolkami.

Gość gocha2323
ja z czystym sumieniem moge polecić butelkę Haberman dla Canpol babies. Jets bardzo praktyczna, ładna a najważniejsze idealna dla dziecka ze wzgledu na swoje zalety min. jest antykolkowa. Ma szereg plusów tj. - smoczek nie zasysa się jak ma to miejsce w przypadku innych butelek, - pokarm leci nieprzerwanie bez względu na stopień nachylenia butelki, - dziecko od pierwszej chwili zaakceptowało kształt smoczka, - dziecko ssie rytmicznie, - swobodnie oddycha przez nosek, - całkowite wyeliminowanie kolek i czkawek Polecam

Gość Milks
My mamy buteleczkę Haberman od Canpol Babies i jesteśmy bardzo zadowolone! Jest to butelka antykolkowa z prawdziwego zdarzenia, a nie tylko z nazwy. I z pewnością jest przełomowa, dlatego warto się z nią zapoznać :) Mechanizm wewnątrz, tak jak obiecuje, napełnia smoczek płynem i tam go zatrzymuje. Smoczek jest zawsze pełen mleka i brak w nim powietrza, przez co dziecko łyka tylko i wyłącznie płyn bez zbędnego powietrza. I jest to dla nas - jak i pewnie dla wielu innych mam - mega wybawienie. Poza tym buteleczka ma szereg innych zalet, bo nie zasysa się smoczek, dziecko płynnie ssie, smoczek nie zaburza ssania piersi, gdy karmi się mieszanie. I butelka pięknie się prezentuje :) prostota wyglądu jest tu bardzo na plus :) ale oczywiście najważniejsze jest to, że naprawdę działa i mogę polecić ją każdej mamie, która już nie wie, jak pomóc bolącemu brzuszkowi.

Gość Hygenist
U nas Haberman od Canpol babies się sprawdza. Kolki odeszły w niepamięć. Młody chętnie z niej je a jest wybredny i dotychczas nie każdy smoczek mu pasował. Butelka wygodna i łatwa w montażu. Smoczek się nie zasysa, powietrze nie dostaje się do wypijanego mleka. Jak dla nas to same plusy.

Gość Artan
Mi się spodobała. Podpisuję się pod opiniami innych użytkowników o nieco skomplikowanej budowie ale po kilku razach nie stanowi to już problemu (na pewno trzeba przeczytać instrukcję obsługi, czego wcześniej przy innych butelkach nie robiłam). Pamiętacie może, była taka inna butelka Haberman z wielce wydłużonym korkiem. Ta od Canpola jest bardzo estetyczna, wykonana z przyzwoitych materiałów no i pokrywka na butelkę dobrze się trzyma, bo z innymi parę razy zdarzyło mi się ulać zawartość podczas podróży. Działa antykolkowo, bo moja córeczka zrobiła się mniej marudna. Polecam.

Butelka antykolkowa Haberman od Canpol babies to butelka REWELACYJNA!!!! Wykonana z dobrego materiału, idealnie odpowietrza się podczas picia mleka. Dziecko nie łyka powietrza jak przy innych butelkach, z których korzystaliśmy. Pokarm "sam" nie kapie wiec nie ma ryzyka zachłyśnięcia się! Szczerze polecam!!!

Od ponad miesiąca używamy butelkę Haberman od Canpol Babies i jesteśmy z córką nią zachwycone. Zawarty w niej mechanizm jest dobrze pomyślany, gdyż raz napełniony smoczek jest pełny cały czas niezależnie o kąta nachylenia butelki. Dodatkowo posiada specjalny filtr, który nie przepuszcza pęcherzyków powietrza a co za tym idzie dziecko nie ma kolek.

Gość _Infinity_
Butelki Haberman od Canpol babies używamy już kilka tygodni i możemy ją zdecydowanie polecić wszystkim maluchom zmagającym się z problemem kolek. Butelka jest dobrze wykonana a jej system nie bazuje na dotychczas stosowanych w tego typu butelkach rozwiązaniach co dla mnie jest plusem gdyż wszystkie 'odpowietrzacze' i rurki u nas nie do końca się sprawdziły gdyż tylko częściowo ograniczały połykane powietrze. Tu system jest prosty - eliminuje powietrze z smoczka i tym samym uniemożliwia jego połykanie przez dziecko podczas picia - i czego chcieć więcej jeżeli działa? :) Zdecydowanie polecamy :)

Gość effart
Witam. Również posiadam butelkę Haberman od Canpol Babies i mogę ją szczerze polecić. Problem kolek i czkawki zniknął. Mały chętnie korzysta z butelki, nie krztusi się podczas picia. Smoczek jest dobrze dopasowany. Duży plus za możliwość regulowania szybkości przepływu mleka poprzez obracanie smoczka.

Kiedy zaczęłam używać butelkę Canpol Haberman zdziwił mnie nieco jej wygląd. Nie przypomina ona żadnej innej butelki dostępnej obecnie na rynku. Oprócz tradycyjnej butelki, nakrętki i smoczka zawiera też filtr- nieco dziwną "przykrywkę" znajdującą się między butelką a smoczkiem. Teraz już wiem, że dzięki temu kolki odeszły w niepamięć!! Naprawdę cudownie jest, kiedy mój bobas jest radosny i uśmiechnięty przez cały czas, a nie tylko wtedy, kiedy nie ma kolek :) a uśmiech dziecka to dla mamusi chyba coś najpiękniejszego ;) poza tym można nią dokarmiać kiedy karmi się piersią, bo nie zaburza naturalnego odruchu ssania. Łatwo się trzyma a miarka się nie ściera. Naprawdę polecam wszystkim mamusiom :)

Gość Bliźniaki Sanok
I ja mam butelkę Haberman z firmy Canpol i szczerze polecam bo naprawde działa!

Gość hakunamatata12
Butelka antykolkowa Haberman firmy Canpol babies, którą postanowiłam użyć jest genialna!!! Dzięki unikalnej formule, w której smoczek jest cały czas napełniony mlekiem niezależnie od kąta nachylenia butelki - do brzuszka maluszka nie przedostają się pęcherzyki powietrza. Dzięki butelce Haberman pozbyliśmy się kolek! Rewelacja! :)

Gość hakunamatata12
Butelka antykolkowa Haberman firmy Canpol babies, która postanowiłam użyć jest genialna!!! Dzięki unikalnej formule, w której smoczek jest cały czas napełniony mlekiem niezależnie od kąta nachylenia butelki - do brzuszka maluszka nie przedostają się pęcherzyki powietrza. Dzięki butelce Haberman pozbyliśmy się kolek. REWELACJA!:)

Ja miałam do czynienia z butelką Haberman od Canpol Babies. U nas sprawdziła się rewelacyjnie i serdecznie ją polecam! Pełen smoczek sprawia, że dziecko nie łyka powietrza, a co za tym idzie kolki znikają! :) U nas się bardzo sprawdziła!

Dużym plusem butelki Haberman Canpol babies jest to że przepływ smoczka można regulować obracając butelkę w trakcie karmienia. Dzięki temu jeden smoczek może być stosowany dla dzieci w wieku do 6 miesięcy. Smoczek pełen pokarmu, nie dopuszcza do połykania przez dziecko powietrza. Przed pierwszym użyciem radzę przeczytać załączoną instrukcję i nie będzie problemu z użytkowaniem butelki.

Gość MarikaOp
Ja również korzystam z butelki Haberman od Canpol babies. Jestem z niej bardzo zadowolona, system odpowietrzania smoczka działa rewelacyjnie. Moja "piersiowa" córka bez problemów zaakceptowała smoczek i nową butelkę a co najważniejsze nie łyka dodatkowego powietrza podczas jedzenia. Smoczek jest pełny mleka nawet jak butelka stoi. Bardzo wygodna i praktyczna butelka. Jednym słowem mogę polecić :)

Gość sylwiob
Używamy tej butelki od jakiegoś czasu. Haberman od Canpol babies to naprawdę super sprawa, bardzo się u nas sprawdziła. Mały nie cierpi już z powodu kolek bo dzięki tej butelce nie łyka powietrza. W smoczku stale jest tylko mleko. Świetną sprawą jest też fakty że smoczek się nie zapowietrza więc nie trzeba dziecku przerywać picia. I mleko z niej leci niezależnie od tego pod jakim kątem jest nachylona. Naprawdę super sprawa.

Witam, chętnie podzielę się opinią o butelce Haberman firmy Canpol Babies. Jest to świetne rozwiązanie dla dzieci, które miewają kolki. Butelka Haberman posiada specjalny smoczek i system odpowietrzania, dzięki czemu maleństwo nie nałyka się powietrza. Profil i wykonanie smoczka przypomina sutek mamy, dzięki czemu dziecko nie rozleniwi się, ponieważ nie zauważy różnicy. Fakt, przy pierwszym użyciu trzeba zajrzeć do instrukcji, ponieważ butelka Haberman jest zupełnie różna od pozostałych. Kolejny montaż i obsługa jest bardzo prosta. Polecam!

Gość platynkailona
Ja również korzystam z butelki Haberman od Canpol babies. Jestem z niej bardzo zadowolona, system odpowietrzania smoczka działa jak należy. Powietrze ze smoczka wypychane jest do butelki. Synek, którego karmię piersią akceptuje wodę lub mleczko od tatusia z tej buteleczki więc możemy łączyć bezproblemowo. Smoczek jest pełny mleka nawet jak butelka stoi pionowo i sprawdziłam to przez dłuższy czas. Nie zawiodłam się. Możemy polecić innym rodzicom.

Gość grzymanna
Ja też mam przyjemność karmić butelką Haberman od canpol babies swojego synka. Gorąco mogę ją polecić, ponieważ tak jak zapewnia producent zmniejsza pojawianie się kolki - gdyż smoczek cały czas jest napełniony. Ponadto zwraca uwagę swoim wyglądem: smoczek jest dość duży, umieszczony niecentralnie, za to bardzo praktyczny, nie zalewa dziecka.

Jako mama z doświadczeniem karmienia butelką, szukającą nowej lepszej butelki uważam że butelka Canpol Heberman jest butelką najlepszą na rynku. Wizerunkowo bardzo modernistyczna,łatwa w montażu co do użytku dziecko potrafiło przestawić się na butelkę Heberman bez najmniejszego problemu. Pokarm podawany jest w każdej pozycji co zapewnia całkowicie bezkolkowe dozowanie. Szczerze polecam.

Gość monika012345
Witajcie. Ja także miałam możliwość testowania butelki Haberman od Canpol babies. Powiem wam że na początku miałam mieszane odczucia bo córka nie chciała z niej w ogóle jeść, nie pasował jej smoczek ale po kilku kamieniach ustąpiły na stałe kolki i nie rozstaje się z nią :) mamusie polecam tę butelkę dla waszych pociech

Jestem mamą zadowoloną z produktów Canpol natomiast butelka Haberman spełniła moje najważniejsze oczekiwania ponieważ za jej pośrednictwem skończyły sie juz dolegliwosci brzuszkowe mojego malca.Smoczek jest zawsze pełny bez wzgeldu jaki kąt nachylenia a co istotne mały go nie zasysa. jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Polecam Haberman