Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Butelka antykolkowa Haberman

Polecane posty

Tak, ta butelka to jest to. Ładna, łatwa w obsłudze ale co najważniejsze naprawdę działa. Separator w postaci filtra świetnie oddziela powietrze od komory smoczka dzięki czemu jest on zawsze pełen mleka ale nie powietrza :D. Mój maluch w końcu je spokojniej (mogę sama regulować przepływ mleka) i skończyły się płacze i wrzaski z powodu bólów brzucha. A co najważniejsze, smoczek od butelki Haberman Canpol babies absolutnie nie powoduje zniechęcenia do piersi dzięki czemu spokojnie mogę łączyć te dwie metody karmienia. Mamom "kolkowych" dzieci z czystym sumieniem mogę tę butelkę polecić.

Gość gość
Ja szukam butelki dla córki

Gość basiulka76
U nas dobrze sprawdziła się butelka philips Avent podobna do tej http://www.philips.pl/c-m-mo/karmienie-butelka Dostałam ją od znajomej i była najlepsza z wszystkich jakie mieliśmy. Mała nie miała kolek po piciu z niej a jeśli się zdarzały to stosowaliśmy lek homeopatyczny, który działał bardzo szybko :)

Gość gość Ewunia
Butelki Haberman jest świetna dla dzieci które borykaja się z kolkami. Mój Jaś często miewał kolki i trudno było je zwalczyć. Odkąd używamy butelki Haberman wszystko się poprawiło i nie ma kolek! Butelka jest tak skonstruowana tak, że mleko które dostaje się do smoczka, nie wroci powrotem do komory butelki, dzięki temu mały nie połyka powietrza. Smoczek w butelce jest zawsze napełniony bez względu na to czy butelkę trzymam pod kątem 45 stopni, 60 itp., po prostu mleko ZAWSZE jest ;) Ponadto dla mam, które mają problemy ze składaniem butelek, mówię od razu, że w montażu butelka jest banalnie prosta więc nie ma z nią jakichkolwiek problemów. Polecam!

Gość gość
Mój Synek nie ma również kolek dzięki buteleczce, bardzo dobrze wykonana i również potwierdzam, ze bez względu na kąt nachylenia butelki, mleczko zawsze będzie w smoczku. Wcześniej nie wierzyłam w to aż przekonałam się sama ;) Nie mam już problemów z rozlewającym się mlekiem na ubranka dziecka ;) synek szybko się do niej przyzwyczaił...

Gość gośćNati
Ja ostatnio zakupiłam butelkę dla mojego dziecka i jestem zadowolona:) ogromna ulga dla brzuszka dziecka! Kolek nie ma wcale więc cieszę się ogrooomnie :) butelka solidnie wykonana, czyści się ją bardzo szybko i dokładnie:) smoczek cały czas jest napełniony mleczkiem, jak dla mnie same plusy

Gość gość
Wielki plus za to, że bez działania ze strony dziecka nic się z tej butelki nie wylewa. Można ją trzymać do góry nogami, jak długo się chce, a nie skapnie ani kropelka. Dzięki temu, można mieć pewność, że dziecko faktycznie musi włożyć wysiłek w jedzenie, które odbywa się tak jakby ssało pierś. Przyznaję, że początkowo moja córka odnosiła się do niej niechętnie, ale to tylko dlatego, że poprzednia bardzo ją rozleniwiła. Zauważyłam też wtedy trudności w karmieniu piersią. W zasadzie nic dziwnego - zwykła butelka to podanie posiłku na tacy. Teraz karmienie naprzemienne nie jest żadnym problemem.

Gość smiley17
Witam, mam do sprzedania nowe buteleczki Haberman czy Philips Avent. Nowe, oryginalnie zapakowane, atrakcyjne ceny. Polecam serdecznie prosze o info na maila: natalia.witecka@onet.pl

Gość gość
Połasiłam się na nią nie wiem czemu, wcale dziecko nie ma mniejszych kolek niż bez niej. Ponadto zielony wkład bardzo często wpada do butelki. Co nie umniejsza firmie Canpol, bo używamy innej butelki tej firmy - takiej najprostszej, najtańszej, a mały jest najbardziej zadowolony :)

Gość gość
Dziewczyny, mam do Was pytanie apropo butelki canpol haberman. Czy próbowałyście może czy ten smoczek pasuje do innych butelek z firmy canpol. Chodzi o to, czy jak bym kupiła butelkę tej firmy i smoczek z wkładem osobno, czy wtedy będą do siebie pasować.

Gość gość
Pytanie-nie wiem czy trafiłam na lipny egzemplarz ale nie byłam w stanie sprawdzić temperatury mleka. Naciskając dwoma palcami na butelkę nic nie leciało, córka ssala butelkę z 15minut i nic z niej nie ubyło tak, jakby smoczek nie miał żadnej dziurki. Maz spróbował rozpracować butle bo mnie dopadła frustracja i dopiero kiedy porozciagal smoczek ruszyło sie przez niego jakiekolwiek powietrze i pojawiła sie kropla wody. Zastanawiam sie teraz tylko czy smoczek nie został uszkodzony.. Pomocy

Gość polina56
O wiele tańsze są krople esputicon i skuteczne. Moi synowie obaj kamieni piersią mieli straszne kolki, bez względu na to co zjadłam i tak płakali. Po kroplach kolek ani widu ani słychu. Śpimy o wiele lepiej i ja mam mniej stresu.

Gość gośćmamatrzyabc
Butelka może złagodzić kolkę, ale przeważnie nic na nią nie pomaga. Tylko czas. A butelka owszem jest fajna Dobra do umycia, ciężka do złożenia. Dziecko musi się napracować, by z niej ssać i dobrze! Karmię piersią. Butelki canpol haberman używałam na początku, gdy karmiłam sciągniętym pokarmem. Bez szans, by dziecko połknęło powietrze. Butelka trwała. Teraz trafi do kolejnego maluszka.

Gość Gość 1986

Wykonanie butelki jakościowo super tylko ma za długi smoczek. Mój synek się nią ktusi jakby za daleko sięgał.