Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katti223

Mamy z kamicą żółciową łączmy się!!!

Polecane posty

Heloł, Stwierdzono u ,mnie drobne złogi w pęcherzyku żółciowym. U mnie nastąpiło to po porodzie. W trzeciej dobie połogu dostałam kolki, ból niesamowity jakby mnie od środka rozrywało. Byłam u chirurga, który wypisał skierowanie na laparoskopie. Teraz odżywiam się lekkostrawnie, ale codziennie czuję dyskomfort w brzuchu, nie jest to silny ból, kolki lub gniecenie. Czy u Was też po porodzie wystąpiła taka przypadłość? Jak do tego podchodzicie? I co zamierzacie?

Gość sylwinamamina
witaj, ja jestem miesiąc po laparoskopii(pęcherzyk żółciowy usunięty) tak samo jak ty po porodzie ataki się zaczeły choć juz pod koniec ciąży odczuwałam bóle, ale uznałam że to od ruchów dziecka, sama operacja ok tylko jak wyciągali rurke intubacyjną(masakra) nieprzyjemne wyciąganie drenu ale nie bolesne w 3 dobie po operacji, i do domciu mnie i koleżanke z sali strasznie barki bolały i żebra ale to od gazu bo wpuszczają żeby odsunąć powłoki brzuszne, najgorsza rozłąka z dzieckiem :-( powodzenia a na kiedy masz termin ustalony laparo?

Gość Bataya
Mam kamienie 18 mm, 12 marca mam prywatna wizyte u chirurga i pewnie trzeba bedzie wyciac, co juz mnie stresuje. Odkad sie dowiedzialam jestem na diecie i nic nie odczuwam. Nigdy nie mialam tez ataku.

Termin mam na 15 czerwca tego roku...po laparoskopii już Cię nie boli brzuch? Bo teraz jak coś zjem to czuję dyskomfort...poza tym jakie robili Ci badania przed operacją?

Gość gość
Przed operacją robili usg, morfologia, enzymy watrobowe. Zresztą później sprawdzę to Ci napiszę. To Ja ta od nawrotu

Gość gość
Ok, zatem czekam :)

Dziewczyny napiszcie w jakim jesteście wieku, bo ja mam 27 lat, a podobno kamienie to przypadłość, nieco starszych osób...