Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwa różne wyniki usg?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, mam problem i mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże. Tydzień temu byłam u lekarza, który potwierdził ciążę (jest to moja pierwsza ciąża). Na badaniu usg w środę (18.02) wyszło, że jestem w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży, widoczny tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Dzisiaj byłam u drugiego lekarza do którego mam większe zaufanie, również zrobił mi badanie usg i na nim wyszło, że jestem w 4 tygodniu i 4 dniu ciąży. Badanie było wykonywane w tym samym gabinecie lekarskim na tym samym urządzeniu. Lekarz ten powiedział mi, ze gdyby nie widział zdjęcia usg z poprzedniej wizyty to stwierdziłby, że wszystko jest jak najbardziej w porządku. Jednak z uwagi na to, że tydzień temu badanie pokazało starszą ciążę niż dzisiaj ma podstawy sądzić, że albo usg było wykonane nieprawidłowo przez poprzedniego lekarza (ale jak to możliwe?), albo coś jest nie tak. Dostałam tabletki na podtrzymanie, za tydzień mam iść do niego na kolejne usg. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Tyle co się dowiedziałam, że jestem w ciąży a tu już wisi nade mną widmo, że może się nie udać...

Gość gość
za chwile doloza ci trzeci wynik usg na ktorym bedzie napisane: araby do domu :classic_cool:

Gość gość
zrób badanie z krwi beta hcg 2 razy w odstępie 48godzin.

Gość gość
kiedy miałaś ost. okres i czy cykle regularne?

Gość gość
O badaniu z krwi rozmawiałam z lekarzem, powiedział że możemy je zrobić, ale nie ma sensu i lepiej poczekać ten tydzień i zobaczyć co wyjdzie na usg. Ostatni okres miałam 16-23 stycznia, cykle regularne 28-30 dni.

Gość gość
dlaczego nie ma sensu? Będzie wiadomo czy beta przyrasta czy też nie. A jaka wielkość pęcherzyka wyszła na jednym i na drugim usg?

Gość gość
Nie znam się na tym, na pierwszym usg są jakieś wielkości od 9,19mm do 8,83mm, drugiego usg z tego wszystkiego nawet nie wzięłam od lekarza...

Gość gość
moze ciaza nie rozwija sie prawidlowo i zarodek obumarl, najlepiej zrob bete w przeciagu kilku dni i zobaczysz czy ci rosnie czy spada

Gość gość
Ale tak beż żadnych objawów? Bez krwawienia czy dużego bólu brzucha? Piersi i podbrzusze nadal mnie bolą tak jak od kilku tygodni już.

Gość gość
stawiam, że pierwszy lekarz zrobił nieprawidłowe pomiary, bo przecież 16 lutego to był u Ciebie dopiero 32 dc, czyli jeśli już to co najwyżej 4 tydzień i 4 dzień ciąży

Gość gość
Ale to i tak nie gra bo wiek z drugiego usg powinien być o tydzień starszy.

Gość gość
Nie martw się i nie stresuj, idź za dwa tygodnie na następną wizytę, może serduszko będzie juz biło.

Gość gość
Narazie sie niw stresuj. To wczesna ciaza, jeszcze wszystko moze byc pozytywnie. Beta by Cie moze uspokoila,bo widzialabys czy przyrasta prawidlowo,tzn, czy ciaza sie rozwija,czy obumarla. Nie musisz od razu krwawic. Ja przy obumarciu ciazy nie mialam zadnych objawow. Zupelnie nic. Nawet piersi mnie nie bolaly.