Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardy brzuch w 30 tyg.

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny mam pewien problem dzisiaj zaczełam 30 tydzien ciazy. otoz jakas godzine temu złapał mnie dwa razy skurcz brzucha. złapał i puscił tak dwa razy i od tamtej chwili mam twardy brzuch. co to moze byc troche mnie brzuch boli ale jest to do zniesienia.prosze o porade co to moze byc... :( dodam ze skurcz byl bolesny

Gość gość
??????????????

Gość gość
W 30tc juz maja prawo lapac Cie takie skurcze. Jesli niemsa regularne to ok. Ale niedobrze,ze Cie nie puszcza. Moze podjedz do szpitala na KTG,zeby sprawdzili.

Gość gość
Nieustepujacy twardy brzuch może świadczyć oodklejajacym sie lozysku. Proponuje IP

Gość gość
W szpitalu powiedzieli mi, że jak skurcze, bóle nie przechodzą po odpoczynku, czyli trzeba się położyć na lewym boku, dodatkowo wcześniej wziąć ciepłą kąpiel. Starać się miarowo oddychać, czyli przeponą, dłuższy wydech niż wdech. Jeżeli dalej boli, lub coś niepokoi jechać do szpitala i sprawdzić czy wszystko jest ok.

Gość gość
Bierz magnez ja tak miałam w 34tyg ciąży przestraszyłam się poszłam do szpitala na ktg nic nie wykazało kazali mi brac magnez dużo bo 3razy dziennie po 2 tabletki ale po tym przestał tak twardnieć

Gość gość
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :) byłam dzisiaj u swojej pani gin przepisała luteine i kazała brac zrobiła usg i wszystko ok co to twardniec i skurczy nie wypowiedziała sie ;/