Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką pizze najbardziej lubicie?

Polecane posty

Gość gość

Ja tylko żadna inna Capriciosa z Da grasso a wy??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ciasto, sos, 2x ser, oregano, bazylia, szynka, pieczarki, zielone oliwki,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie nawidze oliwek i nie rozumiem ludzi zajdających sie oliwkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
smieciowke czyli to co mam pod reka w lodowce plus ciasto wlasnej roboty plus sosik czosnkowy tez wlasnej roboty:) mniam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo ja uwielbiam oliwki, ale tylko zielone. czarnych nie mogę przełknąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
piczke?, wszystko jedno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pizza z knajpki na Piotrkowskiej w Łodzi, cud, miód. Składu dobrze nie znam ale jest z szynką surową, wędzoną i serkiem mascarpone, pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a znasz wietnaczyków czy to chinole na piotrkowskiej w takich budkach blaszanych daja zarcie bardzo lubie u nich kurczaka w cieście ale nie lubie sosów a szczególnie tego przezroczystego z kropkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wlasnej roboty.Tylko swoją jem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dajcie przepis na ciasto a jak możecie to też na sos ten czerwony co jest pierwszym skladnikiem przed serem i ten czosnkowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2,5 szkl maki, pol opakowania drozdzy, 3/4 szkl mleka , 2 lyzki oleju, 1 jajko, szczypta soli, 2 lyzeczki cukru. ja dodaje tez troche ziol prowansalskich. sos robie z przecieru pomidorowego z bazylia, tymiankiem, oregano i ziolami prowansalskimi, pieprz, sol. sos czosnkowy: jogurt, majonez, sok z cytryny, sol, pieprz, czosnek, czasem koperek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a tego to ciasto jak juz ugniete to musze poczekać aż urośnie ?? jak to zrobić??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie znam, ogólnie Łódź słabo znam, niedawno się tu wprowadziłam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
podgrzej lekko mleko, dodaj drozdze, troszke maki i cukier. jak drozdze zaczna rosnac,wlej je do miski z maka, dodaj reszte skladnikow, wyrob ciasto, mozna podsypywac niewielka iloscia maki jak bedzie sie bardzo kleili. odstaw w cieple miejsce do wyrosniecia. a poten rozwalkuj i na blaszke.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja jestem ze Sieradza a jak ty z Łodzi to mieszkamy od siebie jakies 70kilmetrów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Goralska :) z boczkiem, cebulka, kielbasa .... mmmmm, az mi linka pociekla :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moje ciasto jest proste. O,5 kg mąki Szczypta soli 2 łyzki oliwy Woda tyle ile zabierze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przyjechałam do Łodzi na studia i za pierwszym razem kiedy wybrałam się na Piotrkowska trafiłam to tej pizzerii :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No jeszcze drożdze,3 dkg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ciekawe ilu ludzi zaglądając do tego tematu zamówi pizze lub se upiecze:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja lubilem z kumplem do tego chinola jeździć jak sie ubakaliśmy specjalnie do łodzi sie mykaliśmy ten chinol tak na początku piotrkowskiej jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jaczesto pieke pizze ze wzgledu na to zeby nie wyrzucac nic z lodowki, no bo jak zostaja mi po 2-3 plasterki wedlin,to kazdy bieze swieza wedlinke a ta wczorajsza juz nikt. wiec czyszcze lodowke robiac pizze:P , czasem zamrazam wedline i potem mam na pizze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hehe, pewnie sporo :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale na którym początku? Przy krzyżówce z jaką ulicą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hawajska lub la'mafia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ulicy cie podam bo tez tak łodzi nie znam ale jak jeszcze jest kino silver screne i jak stoisz tyłem do tego kina na wprost piotrkowskiej to od lewej strony ten poczatek jest i idąc piotrkowska to bedzie po prawej stronie ten chinol, tylko tej budki nie widac za bardzo tak z ulicy sa tak ukryte troche taka alejka sie dochodzi do tych budek ale zarcie super dużo tego miesa wali ale sosy do doopy ja ich nigdy nie biore nie polecam sosów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niestety nie kojarzę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×