Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hermiona97

Problem z śluzem

Polecane posty

Gość hermiona97

Zaczne od tego, że mam 18 lat. Pierwszą miesiączke miałam w wieku 14 lat i od tamtej pory mam w moim mniemaniu problemy ze śluzem z pochwy. Miesiączki mam regularne, cykl trwa 28-29 dni. Nie uprawiam seksu, jestem jeszcze dziewicą. Nigdy nie miałam żadnych problemów intymnych. Oprócz tego, że mam bardzo obfity śluz i ostatnio zaczęłam się tym martwić. Od 2 miesięcy przeprowadzam obserwacje jego konsystencji, zapachu, lepkości i wyglądu. Czytam dużo forów, mam mętlik w głowie i postanowiłam napisać o tym na forum. Między 10 a 18 dniem cyklu śluz jest przezroczysty, śliski i ciągliwy. Jest go sporo, stale mam uczucie wilgoci i zostawia ślady na majtkach, które robią się wilgotne. Najwięcej jest go po nocy i po wysiłku fizycznym. Środek pochwy jest bardzo wilgotny. W pozostałe dni tj. od 1 do 9 i od 19 do 28 śluz zmienia konsystencje, jest bardziej gęsty, ma mleczny kolor i nie jest lepki. Jest go troche mniej niż tego 1, ale prawie zawsze pozostawia białe plamy na majtkach. Nie daje mi on uczucia wilgoci. Oba są bezwonne. Rozmawiałam o tym z mamą (jakieś 2 lata temu) i powiedziała, że to całkowicie normalne i nie mam co się tym martwić. U ginekologa nie byłam, ponieważ nie odczuwam żadnych innych dolegliwości. Co myślicie o tych moich problemach "śluzowych"? Może macie jakieś metody na zmniejszenie jego ilości?

Gość gość
mama powiedziała Ci prawdę, że to normalne. w tych dniach kiedy masz więcej śluzu to masz dni płodne. jesteś przecież dorosła!

Gość gość
Wygląda, że wszystko jest w normie. Gdybyś miała problemy ze śluzem to byłby zmieniony jego kolor, zapach byłby nieprzyjemny czy grudkowata konsystencja. Na takie problemy czy upławy bardzo pomocny jest Lactovaginal, bo on normalizuje wydzielinę z pochwy, odbudowuje mikroflorę. Możesz zrobic sobie kurację probiotykiem (7 dni) i zobaczysz czy zaszły zmiany ale moim zdaniem jest OK.