Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajnygosc

jakie jest moje całkowite spalanie kalorii w ciagu dnia

Polecane posty

Gość fajnygosc

Witam, jak w temacie chcialbym się dowiedzieć czy korzystajac z wzoru PPM/dobę = 1 kcal * 24h * masa ciała na PPM (podstawową przemianę materii ) oblicza mi on kalorie spalone w ciągu dnia poprzez normalne funkcjonowanie?? Jeśli biegam i spalam za pomocą biegania codziennie ok 1000 kcal, to nalezy do PPM dodać kalorie spalone w skutek biegania??pozdrawiam

Podstawowa przemiana materii (PPM) - czyli Basal Metabolic Rate jest to taka ilość energii, jaką należy dostarczyć organizmowi, aby zapewnić prawidłowe działanie narządów wewnętrznych w warunkach zupełnego spokoju zarówno fizycznego jak i psychicznego, na czczo oraz w optymalnym klimacie. Energia ta zużywana jest między innymi na oddychanie, pracę serca, odbudowę i wzrost komórek. Całkowita przemiana to jest wydatek energetyczny na wszystkie czynności.Obliczasz go mnożąc PPM przez współczynnik aktywnoći niski 1,40-1,68 średni 1,7-1,98 wysoki 2,00-2,4 całkowita przemiana utrzymuje wagę constans jeśli chcesz chudnąć to od tych kalorii odliczasz ćwiczenia lub ujmujesz z korytka ale tak by nie było mniej niż PPM bo jakoś trzeba żyć. Pomogłam? Wejdz na stronę calcoolator.pl tam masz wszystkie kalkulatory zdrowia pomocne w odchudzaniu.

Gość fajnygosc
Kurcze nie bardzo kumam te spalanaia kalorii Powiem prosto , biegam 4-5 razy w tygodniu po godzinie , wykonuje prace fizyczna gdzie trzeba duzo chodzic i dzwigac. I nie wiem czy licząc to PPM od razu wliczone jest mój trening czy musze do tego dodac spalone kalorie w c zasie biegu.

Gość gość
Policzyłem sobie takie cos. Dzienne całkowite zapotrzebowanie kaloryczne Wyszło mi ze przy 70 kg wagi potrzebuje 3443 kcal dziennie. Czy tw takim przypadku mam moje spalone kalorie w trakcie treningu doliczyc czy odjać od tej wartosci. Dodam ze mój cel to schudnac.