Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z jedzeniem 8 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Syn kp do teraz. Próby wprowadzania mm spełzły na niczym :( tak tak chce podawać "to świństwo"bo wracam do pracy a ze pracuje na 3 zmiany to kp w nocy nie ma szans. Próbowałam mleka Bebilon, Nan teraz Hipp. Dwa pierwsze mleka nawet nie tknął ostatnie pije ale w ilościach noworodkowych :( dosłownie wypija po 50-60 ml i dość i to w dwóch ratach :( i na tym potrafi 2 godz nie jeść a byc przy tym baaardzo nudnym wiec ewidentnie jest glodny. Juz nie wiem jak go przekonać do mm... Herbatki wypije ze 100 ml a mleka nie chce. Obiadki zjada, słoiczki z owocami tez. Jak próbowałam mu podać butelkę z kaszka na noc to bylo jeszcze gorzej. W nocy kp i budzi się co godzinę lub dwie. Juz ledwo żyję... W dzień marudny bo głodny, w nocy budzi się na cycka. Syn ma juz 8 m-cy ja mialam po pól roku do pracy wrócić ale sie nie dało. Mam jeszcze 4 m-ce a nie widze żadnych postępów. Nie wiem czy mleko mu nie smakuje??? Cyca znów byl taki czas ze w dzień odrzucił ale juz mu przeszlo i domaga sie bardzo często w dzień ale jest to.krótkie ssanie(1-3 minut)... Juz nie wiem co robić. Macie jakies rady???

Gość gość
a nie mozesz sciagac mleko z piersi i mrozic? nie musi byc tego duzo. pol na pol z mm mozesz mieszac.

Gość sklepNC
A może zobacz porady w książce "Wiem co je moje dziecko". Tam oprócz przepisów znajdziesz też porady dla niejadków. Można kupić tu: http://sklepnc.com/ A więcej poczytasz np na FB - Książki o dzieciach nie tylko dla dzieci

Gość gość
Skoro je obiadki i słoiczki, może spróbuj mu dawać mleko i kaszki łyżeczką (w sumie ja nigdy kaszki butelką nie podawałam, choć pomysł wydaje się być wygodny). Ja bym spróbowała też różnych smoczków, znałam przypadek ze dziecku tylko 1 rodzaj smoczka pasował i to był ten jednorazowy co w szpitalu na butelki zakładali.