Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO to jest według was zdrowa, funkcjonalna rodzina?

Polecane posty

Gość gość

Jakie panują w niej reguły, gdzie są granice normalności, gdzie zaczyna się patologia?

Gość gość
jak ci zona badz maz drze sie na caly blok to idziesz i pytasz w czym pomoc :classic_cool:

Gość gość
czyli nie macie poglądów, tak sądziłam, za to dopuszczacie się osądów

Gość gość
up

Gość gość
Anal Oral i Vaginal to najlepsza rodzina

Gość gość
taka gdzie mąż i zona wzajemnie się wspierają, słuchają co jedna i druga strona ma do powiedzenia, nie dra się na siebie o byle pierdołę, nie kłócą się przy dzieciach, nie używają wobec siebie obraźliwych wyzwisk, pomagają sobie wzajemnie w codziennych czynnościach (sprzątanie, gotowanie, itp) Powadzą wspólną kasę a nie każdy sobie rzepkę skrobie. Mówią sobie komplementy na co dzień, szanują się nawzajem, mają wspólne zainteresowania i pasje,. Powyższe zasady stosują również wobec dzieci.

Gość gość
Poodba mi się powyższa wypowiedź, bo skupia się głównie na małżeństwie, a małżeństwo to rodzina, a raczej odwrotnie- rodzina to małżeństwo. I zdrową rodzinę zaczynamy definiować od nich.

Gość gość
czesc helo

Gość gość
cześć nieładny temat?

Gość gość
małżeństwo do dopiero zaczyn pod rodzinę jak sama nazwa wskazuje, rodzina [ od rodzić] jest wtedy gdy w małżeństwie pojawia się dziecko, także gdy jest adoptowane a poza tym zgadzam się z postem powyżej opisującym funkcjonalną rodzinę

Gość gość
rodzina, która ma wyraźne priorytety - czyli rodzina na 1 miejscu - spędzanie wspólnego czasu, nie przed tv tylko czynnie:) - słuchanie swoich dzieci i rozmawianie z nimi - oj moje maluchy, żeby jeszcze tatuś miał więcej czasu

Gość gość
rozumiem Twój punkt widzenia, dla mnie jednak rodzina to przede wszystkim więzi, nie więzi krwi, lecz psychologiczne i duchowe, więc ja za rodzinę uważam nawet bezdzietne pary, jeśli tylko za takie sie uważają. bywa. choć w mysl litery prawa, rodzina to będą dzieci. ja to słowo odrzucam właśnie z powodu etymologicznego związku z rodzeniem.;-D