Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obniżona ocena z zachowania czy słusznie ?

Polecane posty

Gość gość

moja córka jest w 6 klasie nie pojechała z klasą do kina bo nie chciała (mi też nie chciała powiedzieć czemu) nie pojechała i już (cała klasa pojechałą oprócz niej ) i jak była wigilia klasowa to miała 38 c gorączki więc nie poszłą pani wychowawczyni powiedziała że nie uczestniczy w życiu klasy i ma poprawną ocene z zachowania na semestr( córce było przykro bo nikt nie miał w klasie tak niskeij oceny z zachowania ) czy słusznie ?

Gość gość
oczywiście, że nie, ale to dobry moment, żeby nauczyć córkę mieć w d***e takie kretyńskie pomysły jak "ocena z zachowania"

Gość gość
nie, to nie jest słuszne. Na twoim miejscu już bym była u wychowawczyni

Gość gość
Nic nie zrobisz, tak już jest w podstawówkach, żal to komentować. Jak ma wysoką średnią to szkoda, bo paska nie będzie miała na koniec roku, ale generalnie powiedz jej, żeby to olewała. Jakby była starsza, to by się mogła postawić :d I odradzam jeżdżenie do nauczycielki/dyrekcji, bo inne dzieci będą znajdą powód do dokuczania. Ja też miałem w podstawowej wzorowe/bdb, a w liceum teraz mam nieodpowiednie (za nieusprawiedliwione godziny) i totalnie na to wszystko zlewam. Oceny: same 4 i 5.

Gość gość
pani wychowawczyni ma kurs pedagogiczny zaocznie?

Gość gość
Zachowanie na koniec roku liczy się do paska na świadectwie.

Gość gość
a w ogóle istnieje takie prawo obniżania oceny z zachowana za to że ktoś nie jeździ na wycieczki , nie przychodzi na imprezy klasowe itp ?

Gość gość
Istnieje. Wychowawca ma takie prawo. Moja mama jest nauczycielką i nie raz widziałam statut. Każdy uczeń ma na starcie określoną liczę punktów np. 100 i jeśli nie ma żadnych pochwał ani żadnych nagan to ma ocenę dobrą jeśli ma coś ponad to to ma bardzo dobrą lub wzorową a jeśli ma coś negatywnego to odejmuję się mu punkty i wchodzi poprawne.

Gość gość
tak tylko że w klasie ma jako jedyna poprawną ocene a reszta bardzo dobre i wzorowe ( dobre mało kto ) więc ...

Gość PoczucieSzczęścia
Uważam, że niesłusznie

Gość gość
Dawniej było prościej;nauczyciel i klasa Cie lubili-miałeś wzorową a jeśli nie to dobry,poprawna.

Gość gość
dzisial jest jeszcze prosciej - miescisz sie szefowi w doopie - nadajesz sie nie miescisz sie - trza tepic