Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje was dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się dowiedzieć jak się kształtują miesięczne koszty utrzymania niemowlaka? Oczywiście NIE wliczając wyprawki.

Gość gość
To zależy w dużej mierze czy karmisz piersią czy mm. Jeśli mm to jakie mleko dziecku się przyjmie, bo są mleka za 20zł i za 50zł. Zależy jakich pieluszek chcesz używać bo to też duża różnica cenowa

Gość gość
nie wiele, niemowlak je z cyca więc jedzenie za darmo, pampersy to tam 100zł/mc jakieś oliwki i balsamy do pielęgnacji, husteczki nawilżane. Przy dziecku to dopiero później zaczynają się wydatki

Gość gość
Mam wielką nadzieję, że będę karmiła piersią. Jeśli chodzi o pieluszki to przeważnie ceny sa podobne jak i oryginalnych pampersów jak i tych z biedronki.

Gość gość
kosztuje mnie nieskonczony poklad miłości, ocean radości i pełnię szczęścia ;)

Gość gość
Nie każdy niemowlak je "z cyca"... ja byłam nastawiona na karmienie piersią i dopiero po porodzie okazało się że nie mogę.. .Taki scenariusz również trzeba przyjąć.

Gość gość
A ile mniej więcej paczek pieluch schodzi w miesiącu?

Gość gość
dlatego większość tych kotnych matek polek wygląda jak obwiesie brudno i nędznie są ubrane i mają pryszcze na facjatach.

Gość gość
Nie rozumiem co to wnosi do tematu?

Gość gość
dziecko kosztuje najpierw zdrowie fizyczne a potem psychiczne, nie da się tego odzyskać za pieniądze

Gość gość
kosztuje zmarnowane życie

Gość gość
Zależy wszystko od tego jaki status chcesz dziecku zapewnić. Ja mam alergika w domu mleko to koszt 35zl puszka do tego rozne leki na refluks i żywność roślinna która jest droższa (w sensie nawet głupie mleko zwykle od krowy to 3zl a roślinne minimum raz tyle) zatem ja na dziecko wydaje w mc tak: 150zl pampersy oryginalne 20zl chusteczki nivea 150zl mleko 100zl leki na refluks Żywność-nie umiem policzyć dokładnie ale ok 600-700zl Ubrania-zależy od sezonu ale na zimę kombinezon 150zl kurtka 100zl buty wysokie 140zl i niższe 100zl czapka szalik rękawiczki--100zl ubrania jakieś na okazje tez kosztują. Policz sobie ile w jednym mc wydaliśmy na dziecko ;)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź :)

od urodzenia pieluchy pampers premium care wczesniej teraz active baby-kupowane podczas trwania promocji,zawsze mam zapas więc cena uzalezniona jest tez od ilosci sztuk w paczce,husteczki przewaznie pampers lub dada ok 25-30zl 6 paczek,mleko hipp 37-42zl,sloiczki-obiadek i deserek hipp ok.12zl na dzien plus soczek lub herbatka tez z tej firmy,ubranka kupuje firmy ff na bieżąco,zabawki fisher price,dodatkowo szczepienia etap meningokoki i skojarzona więc kolo250zl...butelki i smoczki 30 zł na 3 miesiace i jakieś kosmetyki,miesięcznie samo karmienie kosztuje nas kupe pieniędzy a drugie dziecko-obiady w szkole ok50 zł,ubrania mniej wiecej 150 nie wliczajac posilkow w domu

Gość gość
lepiej nie licz bo ci sie dziecka odechce :)