Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zakonczyc znajomosc ?

Polecane posty

Gość gość

Otóż tak mam 16 lat i mam problem z kolezanką , ona uwaza nas za przyjaciolki a ja przyjaznia bym to nie nazwała ... moze dlatego ze gdy mnie sie cos nie uda to mam wrazenie ze ona jest cala w skowronkach ze szczescia , a juz o tym ze mnie obgaduje do kogo popadnie to juz nie wspomne . Po drugie obraza nie naprawde o byle bzdure i chodzi tak obrazona i jak ksiezniczka czeka az ja ją pierwasza przeprosze nawet wtedy kiedy nie jest moja wina np. obrazila sie o to ze ja na dlugiej przerwie gadalam z dziewczynami i ze sie smialysmy , boshe .. ona mysli ze ja mam tylko z nia gadac ?! do innych dziewczyn mi nie wolno zagadac ? przciez siedziala tam razem ze mna mogla sie do nas dolaczyc , przciez nikt by jej tam nie pogryzł , ale ona wolala focha puscic . Takich sytuacji mam setki i mam juz dosc jej zachowania , dodam jeszcze ze do innych dziewczyn mowi ze ja od niej wszystko odgapiam , bo czasami sobie kupie bluzke podobną do jej , no ludzie ile ona ma lat ? 12 ?! To tylko przedsmak tego co ona robi . Moje pytanie brzmi : jak powiedziec jej to ze chce zakonczyc ta znajomosc ? Tylko tak delikatnie ? Licze na odpowiedzi na poziomie . Z gory dziekuje.

Gość gość
ma ktos jakies rady ?

Gość gość
nie wiem

Gość gość
ja juz mam naprawde dosc

Gość gość
no blagam was , pomozcie mi , ja kompletnie nie wiem co zrobic !

Droga Autorko, nie musisz oficjalnie konczyć tej znajomości. Zaraz wyjasnię, dlaczego. Twoja koleżanka jest nie dość, ze toksyczna, to jeszcze głupia. Jeśli oficjalnie jej powiesz, ze masz jej dość, będzie się mściła, wygadywała niestworzone rzeczy o tobie. Nie udźwigniesz tych plotek, które ona spreparuje o tobie i puści w obieg. A plotka to potężna broń. Koleżanka- księżniczka, ma wybujałe ego, dlatego powinnaś postępować z nią sprytnie i ostrożnie. Zacznij się od niej dystansować, powoli. Na początek przestań mówic o sobie, jesli już coś, to ok, fajnie, w porządku. Taka zdawkowa gadka o niczym. W porozumienu z rodzicami wymyśl coś wiarygodnego, bys po szkole natychmiast musiala pędzić do domu, i nie miala czasu na rozmowy, pogawędki. Chora babcia, problem z psem, jesli go masz, itp. W szkole na przerwach niech cię nosi, pogadaj tu, tam, chodź po piętrach, bo coś...Jej fochami się nie przejmuj, masz własne zmartwienia, o właśnie chora babcia, dziadek, ciocia, i to jej powiedz. Przez chorobę w rodzinie nie jestes sobą:) Ucz się nadal dobrze, ale bądź małomówna i zamknięta w sobie. Twoja koleżanka dojdzie do wniosku, ze słaba z ciebie kumpela, i poszuka sobie innej kumpelki. A o to chodzi:) Cokolwiek byś nie wymyśliła, to rób delikatnie, w białych rękawiczkach. Z wyczuciem ignoruj, nie miej czasu, itp. Pozdrawiam:)