Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro bede miala wywolywany porod

Polecane posty

Gość gość

witam, jutro mam sie stawic do szpitala o 9 wieczorem na indukcje porodu. jestem w niecalym 38 tygodniu ciazy (37+5 dokladnie) a poniewaz dziecko wazy 2550 gram lekarz stwierdzil ze lepiej bedzie mu na zewnatrz niz w moim brzuchu. boje sie jak cholera, to moj drugi porod i pierwszy tez byl z oksytocyna! czy ktoras z was tak miala ze musiala urodzic wczesniej z powodu malego dziecka?

Gość gość
Zycze powodzenia, maluszek bedzie zdrowy i ty tez. Nie przejmuj sie, siostra urodzila w 36 tygodniu i wszystko ok. Powodzenia!

Gość gość
ja tak nie mialam chociaz moja mala w 40 tyg i 3 dni wazyla 2700 tez byla bardzo mala jak na ten czas, jak sie urodzila to taka jakby wychudzona, ja mieszkam w UK wiec tutaj nie przywiazuja do tego wagi, poprzednie dziecko urodzilam 3400 w 40 tyg i porod byl wywolywany tym srodkiem co ty bedziesz miala bo cos im sie puls nie podobal, poprostu dostala zastrzyk i za jakis czas zaczely sie skurcze jak normalny porod

Gość gość
Nie rozumiem czemu bedziesz miala wywolywany porod. Z Twojej wypowiedzi moznaby wywnioskowac,ze ze wzgledu na wage dziecka. Ciaza donoszona i na pewno wszystko bedzie ok,ale czemu dziecku ma byc lepiej na zewnatrz niz w brzuchu?

Gość gość
Bo jak dziecko już nie rośnie w łonie, to lepiej żeby się urodziło i na zewnątrz nabierało masy. Mialam to samo, mała w trzy tygodnie już nie przybrała nic, urodziłam ją w 38 tyg. z wagą 2650g. Wszytsko bylo ok, powodzenia jutro autorko :)

Gość gość
no wlasnie ze wzgledu na wage dziecka, podejrzewaja ze maly nie otrzymuje przez lozysko wystarczajaco i dlatego lepiej bedzie przybieral na wadze jak juz sie urodzi.

Gość gość
Moja też urodziła się drobniutka, 2800 w terminie ;) Być może u autorki jest problem z wydolnością łożyska, skoro malec już nie rośnie to lepiej mu będzie na zewnątrz. Na maminym mleku szybko nadrobi braki :-) Powodzenia!

Gość gość
Aaa to juz wssystko rozumiem :)) To faktycznie lepiej urodzic wczesniej. Trzymam kciuki,zeby wszystko bylo ok :) Powodzenia! PS Napisz potem jak bylo ;) Mnie porod czeka za ok 3tyg i umiram z ciekawosci i strachu jednoczesnie ;P

Gość gość
Dziekuje za slowa otuchy:) dzis chyba nie usne z wrazenia i strachu:( dam znac jak poszlo, przy dobrych wiatrach i mocniej oksytocynie powinnam urodzic w czwartek rano, dam znac na pewno

Gość gość
Powodzenia, oksy nie taka straszna. Miałam podaną i dodatkowo 2 czopki na przyspieszenie skurczy, bo mały się zatrzymał przy pełnym rozwarciu. Bolało jak diabli, ale tylko 15 minut