Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk w ciąży II trymestr

Polecane posty

Gość gość

witam, od początku ciąży mam zapalenie pęcherza przechodzące na pochwę i z powrotem. obecnie jestem w 19 tygodniu ciąży. lekarz przepisał mi w końcu antybiotyk bioracef, bo już nie mogłam chodzić, nie wspominając o ryzyku utraty ciąży z powodu bakterii. czy któraś w Was miała podobne problemy i brała antybiotyki? ja od listopada biorę różne specyfiki oraz probiotyki i leki ale nic mi nie pomogło jak dotąd, zapalenie cały czas się utrzymuje...

Gość gość
Ja mialam duza infekcje ukladu moczowego w 23.tc. Lezalam w szpitalu 4dni z zagrozeniem porodu przedwczesnego (CRP 35 przy normie do 5). Bralam dozylnie antybiotyk. Dzis jestem w 38tc. Lepiej wziac antybiotyk i wyleczyc,bo wysoki stan zapalny grozi wlasnie porodem przedwczesnym lub poronieniem. Bakterie tez stanowia niebezpieczenstwo dla plodu. Zaufaj lekarzom. Infekcja jest groźniejsza niz antybiotyk.

Gość gość
Ja w pierwszym trymestrze mialam zapalenie zatok,zapalenie spojowki,zapalenie gardla bo...wzbranialam sie przed antyntybiotykiem przy pierwszych objawach i tak okropnie sie nabawilam,ze rozlozylo mmie na lopatki a moje dziecko bylo zagrozone