Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moj syn ma autyzm

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Musze z kimś porozmawiać... Mam 21,lat... Wychowuje sama synka 2 ,4 msce... Nie mam pracy ... Rodzina mi nie pomaga teściowie mieszkają na drugim końcu polski ... Wczoraj dostałam diagnozę... Autyzm atypowy... Powiedzcie mi teraz... Co dalej będzie. Czy mój syn do lonca zycia będzie wymagal mojej opieki? Co dalej będzie... Nie umiem sobie poradzić.

Gość gość
Ale sie wkopałaś dziewczyno juz nie chodzi o chorobę dziecka ale 21 lat samotna z dzieckiem bez pracy.....kolejna ktora zyje z zasilkow z mopsu masakra.swiat schodzi na psy...

Gość gość
Jest dużo poradni dla dzieci z autyzmem, tyko wiadomo te darmowe.. długo się czeka mało zajęć.. W tym momencie byłoby lepiej gdzybys miała pieniądze i płaciła mu za intensywną terapię wtedy jest szansa wyprowadzenia autyzmu na tyle że człowiek jest samodzielny może nawet pracować Zaniedbany autyzm to katastrofa, wtedy będziesz skazana na dozgonna opiekę, a jak umrzesz to on trafi do domu opieki

Gość gość
Problem w tym ze ona nie ma pieniędzy wkopała sie na maksa...nie dość ze nieudolna to jeszcze dziecko chore no i co?przez tępa mamusie chłopczyk skazany jest na powazna chorobę bo ta dupska do roboty nie ruszyla żeby cos zarobić tylko lapy wyciąga do teściów i rodziny...jak się zrobilo dziecko to trzeba teraz zrobić wszystko żeby zapewnić mu dobry byt i wyleczenie a nie zebrać. Jaka ty mu przyszłość zapewniłaś? Szkoda dziecka:(

Gość gość
Jakimi wy jesteście ludźmi żeby w takich chwilach gdy dowiaduje sie ze moje dziecko jest chore dorobić mi jeszcze tska krzywdę...

Gość gość
potrzebujesz fachowej opieki dla swojego synka terapie są bardzo kosztowne, ale nie poddawaj się, znajdź przez internet jakąś fundację albo organizację pozarządową i poproś o pomoc, opisz swoją sytuację i nie wstydź się, nie przejmuj się głupimi komentarzami, walcz o swoje dziecko

Gość gość
Sama sobie wyrzadzilas te krzywdę wiec nie zganiaj na nas

Gość gość
Autorko a gdzie jest ojciec dziecka ?zyje?

Gość gość
Jestescie okropne! Wstyd mi za was, za to co piszecie, matki k***a od siedmiu boleści :/ postaraj sie jak najwięcej ugrać dla syna, pisz maile do firm z terenu z prośbą o pomoc, zapisz sie do fundacji, spróbuj zrobić kilka akcji Np koncert ze zbiorka pieniędzy na leczenie. Probowalabym sie dogadać z teściami i rodzicami żeby pomogli jak moga - opieka czy pieniedzmi, obojetnie. Poszukaj jakiejs studentki albo kogoś kto potrafi rehabilitowac dzieci z autyzmem, pewnie bierze mniej niż ktoś z rywatna praktyka. Trzymam kciuki, poradzisz sobie :) masz powod - syn :D

Gość gość
czy wszystkie, ktore maja na celu tylko pastwienie sie nad autorka bo nie potrafia nic innego (tepaki totalne) moglyby sie nie odzywac? dajcie sobie na luz chociaz raz.

Gość gość
Autorko tematu nie martw się bo autyzm to nie jest wyrok. Autystyki są nad wyraz inteligentnymi osobami ale teraz musi być synek pod stałą opieką fachowców.jestem mamą autystycznej dziewczynki która jest tak dobrze prowadzona że nawet nie widać że jest inna.Chociaż inność odbierają ludzie źle to warto kochać takie dzieci i tworzyć im jak najlepsze warunki do rozwoju i nauki.Głowa do góry!

Gość gość
Pytalam autorki gdzie szanowny tatuś dziecka?placi na dziecko?interesuje się nim?

Gość gość
Nie wiem skąd w Was tyle złości i na dodatek błędnym jest myślenie że terapia autystyków kosztuje krocie.Wiem z autopsji..

Gość gość
a dlaczego inni maja odpowiadac za czyjes bledy

Gość gość
Jacy inni jakie bledy o czym Ty mówisz zgorzkniała pomarańczo?

Gość gość
Szlag mnie trafia jak widze te chamowate wypowiedzi!!!!! Nie wierze że pisze te durnoty osoba dorosła, ogarnij sie dzieciaku i zejdż z tematu!!! Dla matki (obojetnie czy matka ma lat 20 czy 40) wieśc o chorobie dziecka jest potworna! Autorko musisz podjąc z małym terapie jest to terapia przez zabawe ale i logopeda psycholog. Autyzm sie rózni w zależności od jego stopnia, znajoma ma córke z autyzmem i ona chodzi do normalnej szkoły, musza z nią ćwiczyć nie ma rewelacyjnych wyników ale naprawde ja nie dostrzegam u niej niepełnosprawności.

Gość gość
Czy ktos mi pomoże? Synek byl bardzo rozpieszczonym dzieckiem. Wymuszal wszystko płaczem. Na ten moment bawi soe z dziecmi dużo sie uśmiecha przytula daje buziaka przytula sie tez do osób nieznajomych. Jesli chodzi o mowe mówi po swojemu stara sie powtarzać śpi w nocy niepokoi mnie w nim nierozwiajaca sie mowa rozumie polecenie podaj pilota schowaj do lodówki wyrzuć do śmieci idziemy na spacer rozumie swoje imię. Zamyka sie w swoim świecie gdy jest na czymś skupiony ale gdy mowie mama da Am Am od razu jest reakcja sam je. Potrafi wziac danonka z lodówki wziac lyzeczke zjeść i papierek wyrzuca do śmieci ... Dostaje czasem histerii gdy jej cos nie po jego myśli ... Czy to jest trafna diagnoza?...

Gość gość
w jakim wieku jest dziecko?

Gość gość
Autorka pisala wyzej ze ma dwa lata i 4 miesiace.

Gość gość
jakimi potworami jesteście,żeby w takiej sytuacji dołować dziewczynę!!!!!!!!!!! k***a już nie mogę poprostu krew mnie zalewa co za ludzie tu siedzą

Gość gość
kiedy zauwazylas ze z dzieckiem cos jest nie tak?? od urodzenia był inny czy moze nagle cos sie poprzestawialo??

Gość gość
z autyzmu mozna wyjsc, trzeba zmienic diete i rehabilitowac dziecko pod okiem specjalisty najlepiej medycyny niekonwekcjonalnej

Gość gość
To co cie niepokoilo ze poszlas z nim do poradi?

Gość gość
Autorko Twój syn z opisu zachowuje się jak typowy 2.5l. Jak nie potrafi jeszcze mówić to normalne że pokazuje placem wymusza, mój syn robił tak prawie do 3r.ż a jest zdrowym inteligetnym dzieckiem już w podstawówce, wiec autyzmu nie ma na 100%. Nie wydaje mi się by autystyczne dziecko miało sie ochote przytulać potrafiło kojarzyc w takim wieku że wieczko z serka trzeba wyrzucic do kosza. Jesteś pewna że on został dobrze zdiagnozowany? Ja bym poszła na terapie mowy do logopedy.

Gość gość
Dziecko 2 letnie i już taka diagnoza? Szybko się pośpieszyli ci specjaliści. Autystyczne dziecko może być "normalne" jedynie bardziej nieśmiałe przy odpowiednim leczeniu więc to nie koniec świata. Idiotycznych komentarzy nawet nie czytaj bo nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby drugiemu tak ubliżać.

Gość gość
Boże poziom niektórych lasek tutaj sięga dna. ja mam synka z autyzmem. Jest uroczym i ślicznym chlopczykiem. Chodzi do przedszkola terapeutycznego i super mu idzie. wszystkie terapię finansuje z 1% lub mam je w przedszkolu. Zaburzenia synka wzmocnily nas bardzo. Jesteśmy zgrana rodzina. Mąż dobrze zarabia, ja zajmuje się dzieckiem, jeżdżę z nim na terapię. Tobie też się ułoży. Zapisz się do fundacji np słoneczko i zacznij zbierać 1%. Należy Ci się też w sumie 1353zl zasiłku. Do tego rodzinne, zasiłek dla samotnej matki, alimenty od państwa, dofinansowanie jedzenia w przedszkolu. Będzie dobrze.

Gość gość
A od przyszłego roku będziesz mieć 1450zl amego zasiłku. Ja do tego dorabia wieczorami dając korepetycje lub robiąc tłumaczenia.Daje mi to wwięcej kasy niż dostawałam na etacie a obieka nad moim Synusiem jest dużo przyjemniejsza:)

Gość gość
Oczywiście ze dziecko z autyzmem się przytula....skąd takie informacje macie?

Gość korwetka

mając dziecko z autyzmem proponuje udać się do specjalisty, najlepiej psychologa - ja z synem chodzę do Pani Ewy Gordziej-Niewczyk na terapię i świetnie pomogła i nam i naszemu dziecku 

Gość bubu

Kolejne brednie na temat autyzmu. Autyzm jest całościowym zaburzeniem rozwoju, formalnie rzecz ujmując nie jest chorobą (wiem, będziecie się kłócić). Od autyzmu się nie umiera, autyzmem się nie zaraża, z autyzmem się żyje, lepiej lub gorzej, do końca życia jest się autystą. Każda mama podejrzewająca, że jej dziecko nie rozwija się prawidłowo, powinna skontaktować się z Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną w swoim mieście, postarać o zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju, dziecko przechodzi komisję, konsultację z psychologiem, pedagogiem, logopedą, wydają orzeczenie o potrzebie wspomagania rozwoju, przysługują wtedy darmowe zajęcia, pewnie, że lepiej postarać się terapię prywatnie, szybciej idzie, autyzm bez terapii się pogłębia, im szybsza diagnoza tym lepsze efekty, bo mózg młodego dziecka jest najbardziej chłonny. Dziecko może chodzić do przedszkola terapeutycznego lub integracyjnego (placówki na takie dziecko dostają spore dotacje, ale ważne jest, by kasa szła na terapię a nie "na remont"). Przestańcie bredzić, że dziecko z autyzmem nie mówi i się nie przytula. Autyzm ma różne formy, niektórzy autyści funkcjonują świetnie, są samodzielni, autyzm subtelny, inni do końca życia potrzebują opieki, różnie bywa. Nie wierzcie wszelkiej maści oszołomom żerującym na waszym nieszczęściu, autyzm to codzienna ciężka praca, jak ktoś obiecuje "uleczenie" to bredzi.