Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmataa

pilne!pomocy! wysoki puls w ciazy

Polecane posty

Gość gośćmataa

witam, jestem w 4 miesiacu ciazy i mam bardzo wysoki puls az 110. a cisnienie mam prawidlowe. czy powinnam sie martwic . kontaktowac z gin czy jak. miala tak ktoras ?

Gość gość
Tez tak mam. Gin skierowal mnie do kardiologa, a ten po ekg stwierdzil tachykardie ale kazal sie po prostu przyzwyczaic, uroki ciązy, po porodzie przejdzie. Serce ma teraz wieksza robote do wykonania i stad ten puls. Dla pewnosci za kilka dni zaloza mi holter.

Gość gośćmaanaa
prosze o pomoc

Gość gość
dziekuj***ardzo za szybka odpowiedz. troche sie uspoko

Gość gość
Wysoki puls w ciazy jest normalny. Pilnuj cisnienia. Do lekarza idz jesli dostaniesz dusznosci albo napraaaawde wysokiego pulsu. Moj w ciazy waha sie miedzy 90-110. Momentami ponad 120.

Gość gość
W 5 miesiacu trafilam do szpitala z pulsem 150, po wszystkich badaniach wyszla tachykardia. Do konca ciazy bralam leki , puls byl wysoki ale nigdy juz tak duzy kiedy trafilam do szpitala.

Gość gość
ja wyczytalam ze to jest normalne ale po 30tyg wiec sie wystraszylam bo jestem dopiero w 15tyg.

Gość gość
ja mialam 110-130 nawet czasami jakos w 7 miesiacu mialam w koncu robione ekg wyszlo wszystko ok taki poprostu moj urok,albo denerwowalam sie podswiadomie podczas wizyt lub miezenia cisnienia ale zrob ekg i nie martw sie bo to moze nic nie znaczyc jak u mnie