Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród sn po cesarce kto miał? Podejść do sn?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w drugiej ciąży 15 tc, pierwsza ciąża zakończona cc z powodu e gestozy, duże obrzęki. W dniu terminu minie 2 lata i 10 mc od cc, i tak myślę czy nie podejść do sn, bo cc miałam na zimno,tzn.nie wiem co to skurcze i ból porodowy i właściwie chciałabym doświadczyć czegoś innego, cc znioslam ok, karmiłam normalnie piersią, jedyna wada to to, że małego widziałam po kilku godzinach i trudno było wstać przez pierwsze 3 dni. Teraz myślę nad sn, fajnie tak zobaczyć dziecko zaraz po urodzeniu i mieć go blisko, ale boję się pęknięcia macicy....

Gość gość
nie decyduj się na sn.... jeżeli dobrze zniosłaś cc to po co chcesz ryzykować? lubisz ból? to odetnij sobie dłoń, włóż do woreczka z lodem i zadzwoń na pogotowie... zdążą ci przyszyć i zobaczysz co to znaczy ból... ja rodziłam i sn i cc (jako drugi poród) i nigdy nie chciałabym powtórzyć sn.... przechodzenie główki, parcie, a najpierw okropne skurcze, o szyciu na żywca nie wspomnę.... i nieprawda ze nie boli jak ci dają dziecko.... mnie bolało jeszcze przez 7 dni, a pierwsze 3 doby wyłam z bólu...

Gość gość
Oczywiście zobaczę co na to mój lekarz, i tak to zależy od grubości blizny więc poczekam pewnie 20 tygodni jeszcze do jego opinii. Ale wstępnie zapytam w poniedziałek bo mam wizytę.

Gość gość
11:05 ohhh i taka jestes wspanialomyslna i troszczysz sie o autoreczke ? :D a moze reklamujesz pewna klinike, ktora non stop zaklada tu tematy i dodaje posty w swoim temacie za cichym przyzwoleniem adminow kafe?

Gość gość
nie reklamuje żadnej kliniki napisałam szczerze. nie miałam robionego cc prywatnie tylko drugie dziecko ułożyło się pośladkowi i mam porównanie. za to ty będziesz zachwalać poród sn jako cudowne przeżycie i z ejak ci połozyli dziecko to od razu zapomniałas o bólu. pier/dole/nie :o nie wiem jak po takim czymś pochwa i krocze może nie boleć :o weź na logikę - tną cię tam i przechodzi przez ciebie dziecko wielkości 3 kg - jak to może nie boleć? i czemu na porodówce słychac takie darcie się? :o Autorko idz na porodówke i posłuchaj odgłosów - już ci się odechce :o po cc miodu nie ma ale to nic w porównaniu do sn a tymbardziej ze autorka wie jak przeszła cc.

Gość gość
zazdrościcie autorce że miała cc na zimno i nie wie co to za ból. żeby nie miała lżej od was zachwalcie jej CUD SN no dalej hipokrytki.

Gość gość
przecież autorka nie musi iść do prywatnej kliniki żeby mieć cc bo miała już cc i drugie jej sie należy wiec po co tu rekalmowac jakąś klinikę?

Gość gość
Autorko, ze wszystkich znanych mi kobiet - tych które rodziły 30-40 alt temu i tych które niedawno to nigdy na zywo nie spotkałam się z opinią że poród moze być lekki itp jedynie wyczytałam takie brednie w necie, na forach. Ciekawe czemu? Mam też 3 koleżanki które miały cc - do 3 lat miały drugie dziecko, natomiast te po sn albo już nigdy nie chciały rodzić albo miały drugie dziecko po najszybciej po 5 latach... to o czymś świadczy!

Gość gość
To ja autorka, u mnie 3 kg nie wchodzi w grę, pierwsze dziecko 3990 a niby drugie zwykle jest większe wiec to mnie bardziej ku drugiej cc skłani

Gość gość
będziesz miała niemowle + 3 letnie dziecko w domu i chcesz byc pocharatana po porodzie sn? ja po sn 12 dni nie mogłam siadac i chodzić, sikać, o kupie nie wspomnę, a po cc 3 doby i śmigałam że hej. nie wyobrażam sobie robić przy 2 dzieciach po sn :o

Gość gość
rodziłam sn dziecko 4100 i uważam że zrobili mi krzyde gdyż jestem bardzo drobna osobą :o koleżanko jeżeli pierwsze miało 4 kg to ty nie masz pojęcia o czym ty piszesz że "chcesz zobaczyć jak to jest" :o to tak jak ktoś napisał z ucięciem ręki - też ciebie ciekawi jak to jest? no chyba ze możesz rodzic z zzo, inaczej nigdy sie nie gódź na sn, pisze ci szczerze, uwierz mi...

Gość gość
Autorko ja mialam cc ale po 14 godzinach porodu sn i z tego 2 godz boli partych, nie polecam dla mnie to byla masakra modlilam sie tylko zeby ten porod sie skonczyl, jak zabrali mnie na stol to bylam przeszczesliwa i nigdy przenigdy nikt mnie nie zmusi do porodu sn. Jesli masz wybor to bierz cc.

Gość gość
A kto tu zachwala sn? Nie widze ani jednego postu za sn. Za to ktos slusznie napisal, ze na kafe ostro lansuje sie eskulap.