Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIT 11

Polecane posty

Gość gość

Czy jest tutaj ktoś w temacie, bo dostałam Pit 11 i coś mi się w nim nie podoba. Ale może po prostu nie znam się na księgowości itp.

Gość gość
co Ci sie nie podoba?

Gość gość
Proszę o pomoc, gdyż zupełnie się na tym nie znam i nie wiem, czy dostałam dobry PIT czy z błędem. Rubryki 25 i 27 to przychód i dochód. Czy ja źle rozumiem, że to oznacza - bardzo ogólnie mówiąc - wypłaty? 2014 rok to koniec mojej pracy w tej firmie, z której dostałam ten właśnie PIT 11. Cały styczeń 2014 byłam na zwolnieniu (kontynuacja od listopada, czyli płatne ZUS). Na początku lutego wróciłam do pracy i dostałam wypowiedzenie, więc za prawie 3 tygodnie koniec i świadectwo pracy. Czyli zatrudnienie na 2014 rok było tylko styczeń - 22 luty, ale w tym styczeń na zwolnieniu. Zarabiałam minimalne. A tu mam w picie 11: rubryka 25: ok. 5500 zł. rubryka 27: ok: 5300 zł. za 3 tygodnie pracy?

Gość gość
jesli to co masz na picie nie zgadza się z tym co dostałaś na konto to jest błąd. Nie mogą ci wpisać czegoś, czego nie dostałaś do ręki.

Gość gość
Jeśli masz wątpliwości to może warto skontaktować się z dobrym biurem rachunkowym, żeby sprawdzić kilka rzeczy? Obecnie korzystam z http://bkliczydlo.com.pl/ i zawsze pomagają mi rozwiązać wszystkie problemy.

Gość malwinka88
Jak nie jesteś pewna to lepiej idź do jakiegoś biura i wypełnią Ci to za grosze. A tak będziesz musiała biegać, poprawiać i się wkurzać poniepotrzebnie. Takie wypełnienie pitu prawie nic nie kosztuje, a masz pewność Zobacz sobie na stronie biura ze Śląska http://conacc.pl, a skąd jesteś?