Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można zajść w ciążę przy hasimoto

Polecane posty

Gość gość

Cześć dowiedziałam sie ze mam hasimoto i nie wiem jak z ciążą. Ile trwa leczenie ile sie czeka na ciążę.

Gość gość
przez seks się zachodzi w ciążę :-)

Gość gość
Ha ha ale śmieszne mi do śmiechu nie jest niestety.

Gość gość
Pewnie ze mozna, ja miałam szczęście bo po miesiacu przyjmowania tabletek udało sie zajść w ciaze, powodzenia :)

Gość gość
Tak musisz być tylko pod kontrolą endo... Wiesz zajśc to wogle nie ma problemu, tylko utrzymać trzeba przez 9 miesięcy... Stała kontrola tsh żeby nie było skoków.... najlepiej poszukaj ginekologa endokrynolog on dobrze poprowadzi ciążę.... moja mama urodziła 3 dzieci bez komplikacji, żadnych poronien itp.... O hashimodo dowiedziała się jakieś 6 lat temu jak przeszła zawał.... Ale miała to pewnie ze 30 lat, bo już nieźle na pikawe wpłynęło... ja mam zwykłą niedoczynność tez jestem w 3 ciąży ;-) 17 tydzień, bez żadnych problemów.... Podstawą to dobre zkontrolowane tsh....uszy do góry, kontrolowana tarczyca, w niczym nie zagraża... Hashimodo jest najgorszą opcja bo są skoki ale i przy nim możesz spokojnie zostać mamą

Gość gość
ja zaszłam od razu chodzę do ginekologa-endokrynologa w jednym mało jest takich mam daleko ale mąż mnie wozi oprócz tego chodze do zwykłego gina na NFZ co miesiąc badam tsh biorę letrox i wszystko jest dobrze moja siostra z hashimotem urodziła 2 dzieci, zdrowe miała ciaże zagrożone, nawet pobyt w szpitalu krótki ale to nie przez tarczyce a stany zapalne pochwy ja mam też jeszcze niedoczynność a zaszłam, letrox biore od wielu lat nawet przed ciążą to wspaniały lek dzieki temu nie mam problemów z ciązą gdybym nie wiedziała że jestem chora i nie brała leku to nie wiem jakby sie to skonczyło wiele kobiet nie wie, nie bada tarczycy nawet w ciąży i potem są przykre niespodzianki ale jak sie wie i leczy to ok

Gość gość
dzięki za wsparcie będę dobrej myśli.

Gość gość
Ja też mam Hashimoto i od 2 lat się staramy ale dopiero od roku wiem o chorobie...pierwszy miesiąc mam dobre wyniki i odrazu przy pomocy testów owulacyjnuch rozpoczeliśmy prace...5 dni po owulacji jestem i czekam...boli mnie trochę brzuch i promieniuje uczucie ciągnięcia na pachwiny ale to pewnie już ból przedmiesiączkowy już mam doła

Gość gośćania
oczywiscie ze tak moja babcia z hashi miala 4dzieci matka dwoje ja na razie mam jedno-zaszlam w ciagu 4 miesiecy:) musisz tylko tsh zbijac -mi to zajelo troche czasu ale utrzynuje sie teraz na stalyym bezpiecznym poziomie:)