Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćlilio9

1400emerytury po 36latach pracy!!!!!!!

Polecane posty

Gość gośćlilio9

wyliczyli dzis emeryture mojej matce, w wieku 60lat dotanie 1400zl,dzis ma 57 musi 2 lata gdzies sie pobujac..ludzie placila 20lat sama zus(wlasna dzialalnosc) i treszta w panstwowych zakladach czy to nie zlodzienstwo??samych olat ma 700a gdzie leki i jedzenie?

Gość gość
ciesz sie ze masz emeryture, prostytutki wcale nie mają;/

Gość gość
spokojnie - wystarczy wielkość emerytury zalezy od wysokości odprowadzanych składek... nikt nie bronił mamie odprowadzać wyższych

Gość gość
na co wystarczy??>nie zartuj/ wyzsze nie bylo mozliwosci bo slabo biznes szedl czuje sie oszukana tobie 1400 wystarczy?

Gość gość
zlodzieje tyle powiem

Gość gość
tez mam taka emeryture ale jestem z mezem jego wojskowa emerytura i maz jeszcze pracuje a może szanowna mamusia się czyms zajmie

Gość gość
prowo połowa narodu za 1200 za'p'i'er'd'al'a a temu 1400 emery mało

Gość gość
moze i zajemie ale nie o to chodzi w zyciu na emeryturze moze mila inne plany tak???gzie podzialy sie jejj pieniadze ludzie zlodziejstwo

Gość gośćlilo9
placila 20lat zusu ponad 1000zl/ludzie kiedys na panstwowkach zarabiala super, gdzie tak kasa jest??

Gość gość
przecież może zawsze sobie dorobić do emerytury jak będzie jej mało, 60 lat to młoda kobita, moja ma 63 i jeszcze pracuje

Gość gość
ma 57 -emeryturaw wieku 60 nalzy sie jej ale nie o to chodzi dorobic??nie po to tyle lat pol zycia zapiprzala zeby dorabiac jako babcia ludzie

Gość gość
nie piertol. Jest deflacja straszna. przedsiębiorcy bankrutują bo pieniądz zyskuje na wartości. ciągle o tym trąbią. Juz niebawem za 1000 zł kupisz samochód i paliwo na droge dookoła świata:)

Gość gość
Jedni dostają PO 15 latach pracy kilka tysiaków inni po 36 latach marne grosze. Równi i równiejsi. System do zaorania.

Gość gość
1000 płacony co miesiąc do ZUS daje po 36 latach 360 tysięcy bez odsetek, z odsetkami byłoby ponad pół bańki 500 tysięcy.

Gość gość
dokladnie gdzie ta kasa??

Gość gość
a polaczki wiecznie narzekają

Gość gość
a twoja matka jak czasem będzie żyła do 96 lat to będzie brała emeryturę 36 lat! 36x 12 miesięcy x 1400zł = 604tys zł! i skąd to brać, jak wpłaciła 400tys? widzisz cwniaczku? w drugą stronę to nie pomyślisz

Gość gość
co robic aby nie zostac z niczym powiedzcie??nie ma z czegoodkladac teraz co robic?

Gość gość
a w zasadzie to weźmie 800-900tys bo co roku jest waloryzacja o 2-3%, już po 10 latach będzie miała emeryturę w wysokości 1850zł

Gość gość
ale to nie starczy na postawy ludzie sama jakby odladala ten 1000 to by mogla jakos wykorzystac a nie teraz zebrac pod apteka

Gość gość
gość dziś a w zasadzie to weźmie 800-900tys bo co roku jest waloryzacja o 2-3%, już po 10 latach będzie miała emeryturę w wysokości 1850zł x Kto ci dożyje tyle..

Gość gość
a co powiesz jak moj ojciec ma 47 lat pracy i ma 1200??

Gość gość
Ale mi to. Ja mam 1020 zł na dwie dorosłe osoby i dziecko miesięcznie. I żyje..

Gość gość
moja babcia żyła 96 lat w pażdzierniku zmarła :(

Gość gość
czlowiek czeka na emeryturke a tu lipa

Gość gość
średnia życia emeryta to 75 lat czyli 10 lat za długo dla ZUSu

Gość gość
dlatego lepeij samemu kupic miszkania i wynajmowac nie liczyc na dziadostwo

Gość gość
ZUS to musi wszystko obliczać, coraz więcej jest starych biorących emere, a co raz mniej tych młodszych płacących składki, a to co sobie odłożysz przez lata pracy oni to obliczają, robią symulacje tego ile możesz żyć, niech ci nawet obliczą, że będziesz brać emeryturę 20lat, ale co będzie, gdy się okaże, że będziesz żyć do 96, czyli emera brana 36lat, aż 16! za dużo niż ZUS sobie wyliczył i skąd teraz brać? a wy to wszystko tak hop siup sobie obliczacie, bo tyle odłożyłem sratu tatu, to weź sobie te całe 360tys (oczywiscie nie można tak wziąć, ale mówie teoretycznie) i sobie z nich wypłacaj po 3000zł/mc jak ci 1400 mało, no i na ile ci starczy? na 10 lat raptem, czyli twoja matka w wieku 70lat juz wyczerpie swoje oszczędności i potem za co żyć? Tak wlasnie ZUS działa, muszą tak kombinować by z biezących wpływów ze składek być w stanie opłacać wszystkich emerytów

Gość gość
obecne 1100 zł składki zusowskiej daje PO 40 latach pracy 528 tysięcy bez odsetek, z odsetkami w banku wyjdzie prawie Milion

Gość gość
siedźcie dalej jak myszy pod miotłą i głosujcie nadal na PO złodziei !