Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta FODMAP

Polecane posty

Gość gość

Stosowal ktos? jakie macie efekty?

Gość gość
Wlasnie ostatnio o tym czytalam, ale na polskich forach nie ma za duzo info. Podobno wielu osobom z problemami z brzuchem bardzo pomoglo. No i mozna tez schudnac, schodzi tez opuchlizna. Tylko ze na poczatku jest trudno skomponowac posilki i trzeba z wielu produktow zrezygnowac, nawet takich ktore sie wydaje zdrowe jak wiekszosc warzyw i owocow

Gość gość
nie jest to dieta odchudzajaca tylko raczej eliminacyjna monotonna ale efektywna i pozwala uspokoić chorobę.Ja polecam i zastanawiam sie jak wprowadzić tą dietę w moim domu dla mojego męża .

Gość gość
A stosowalas bardzo restrykcyjna wersje czy raczej unikalas zakaznych produktow, ale bez przesady?

Gość studentka567
Jest to dieta polecana głównie w nieswoistych chorobach zapalnych jelit, (m. in zespole jelita drażliwego), zespole przerostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO) :) Jeżeli ktokolwiek z was ma którąś z chorób polecam dietę sama stosuje i pomaga :) Obecnie piszę również pracę na temat IBS więc jeżeli ktokolwiek znajdzie się kto cierpi na tą chorobę tak jak ja proszę o pomoc w postaci wypełnionej ankiety :) Pozdrawiam Edyta A oto link do ankiety: http://www.ankietaplus.pl/s/78547ZXJ