Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

poród sn ze znieczuleniem czy cc

Polecane posty

przypuśćmy że jest taka sytuacja że macie do wyboru poród cc lub sn tylko ze znieczuleniem oto moje spostrzeżenia z tego co słyszałam siłami natury+znieczulenie: - poród jest mniej bolesny, ale nadal odczuwalny - kobieta może opiekować się dzieckiem zaraz po porodzie - kobieta może wrócić do aktywności fizycznej już po 4 tyg. od porodu - kobieta rodząc wyglada nieszczególnie cesarskie cięcie (tu znieczulenie jest zawsze żeby nie było): - to właściwie nie poród a operacja, nie czuć nic - przez pierwsze kilka dni leży się plackiem a położna opiekuje się dzieckiem - powrót do aktywności fizycznej po 6 tyg. - kobieta tylko leży na stole i nie wygląda źle * należy też dodać że dzieci przy cc na samym początku czuć od nich z wydychanego powietrza znieczulenie nie poruszałam kwestii bezpieczeństwa dziecka bo to zależy od dziecka, kobiety i od wielu innych czynników które mogą być zarówno przy cc jak i sn a wy co wybrałybyście? gdybyście mogły oczywiście

Gość gość
mialam sn ze znieczuleniem,problem z parciem,maly mial krecz szyjny przez uraz poporodowy,naszczescie wszystko juz ok,nie planuje weicej dzieci,ale jesli juz to cc

Gość gość
miałam wybor wybralam cc

Gość gość
CC.

Gość doris Hamburg
Mieszkam w Niemczech.Mialam CC glupoty piszesz dotyczace CC.Mialam cesarke o godz.17 ok 19 wybudzilamsie.o 20 wrocilam do pokoju---tutaj sa wyzsze standardy niz w Pl ale nie o tym.Fakt dziecko zabraly pielegniarki bo wiadomo ze nie dam rady karmic itp.O 2 w nocy musialam wstac---bolesne przezycie ale udalo sie oczywiscie przy pomocy.Rano przyniesli mi synka karmienie itp.Kolejnego dnia juz go mylam itd.Ja doszlam do siebie po tygodniu.Tydzien trwal moj pobyt w szpitalu.Pozniej przez tydz codziennie przychodila polozna potem dwa razy w tyg.i to tyle ....

Gość gość
Lezenie plackiem kilka dni po cc?! Co za glupoty? Dziewczynko ile masz lat?;)

Gość rgość
Tez mnie rozsmieszylo to lezenie plackiem po cc, ale pierdoly. Ja lezalam 11 godz. Dziecko mialam od poczatku przy sobie. Na poczatku dziecko i tak caly czas spi

Gość Wesoła Mama
Kobieta rodząc wygląda nieszczególnie???:)))) no to doprawdy argument:)))) Ja rodziłam sn ze znieczuleniem i bardzo sie ciesze ze udało sie uniknac cesarki a było od decyzji kilka godzin. Poza uniknieciem operacji, ktora jest cc, ciesze sie bo mąż był ze mna, bo miałam malutka córeczke połozona na brzuchu, uniknełam problemów z laktacją itp

Gość gość
ja rodziłam przez cc a 4 lata potem sn bez znieczulenia :P I wole sn :D No i serio mało mnie interesowało jak wyglądam w obu przypadkach :P

Gość gość
- kobieta rodząc wyglada nieszczególnie na Boga, tak jest nasza fizjologia, dziecko nie czytaj i nie pisz bzdur. Jest tyle samo zwolenniczek i przeciwniczek jednego i drugiego. ja rodziłam sn bliźniaki, a po kilku latach tez rodziłam sn syna. dlaczego? Bo dla mnie cesarka powinna byc ze wskazań medycznych. Jeżeli coś zagraża dziecku i matce, np. zatrzymanie akcji porodowej po odejściu wód itp. Bliźniaki rodziłam w 3,5 godziny od przyjęcia do szpitala, a drugi poród, ten po latach, wyglądał podobnie. Tak wiem, mialam syczescie.

Gość gość
Rozumiem jeszcze tematy o kondycji pochwy po sn i brzucha po cc, o zagrożeniach dla dziecka... ale mam wrażenie że autorka jeszcze nie rodziła. Po cc personel przez kilka dni zajmuje się dzieckiem a matka leży i odpoczywa? Jeszcze się z takimi cudami nie spotkałam... Po sn można wracać do aktywności fizycznej po 4 tyg? I lekarz prowadzący i położne zalecali odczekać 6 tyg, czyli do końca umownego czasu połogu, który tak samo się określa i przy cc, i przy sn. Fakty są takie że cc jest większą ingerencją w organizm matki i połóg ZAZWYCZAJ jest cięższy, natomiast przy sn jest więcej powikłań które mogą się odbić na zdrowiu dziecka. I za, i przeciw obu rozwiązaniom znajdzie się dość argumentów.