Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

jak to jest ze znieczuleniem przy porodzie naturalnym

Polecane posty

czy jeśli w polsce zapłaci się w szpitalu za znieczulenie zewnątrzoponowe to jest możliwość by lekarz potem nam odmówił go? wiem że kobietki się proszą ale jak ktoś zapłaci to chyba ma nie? a wiecie jak jest za granicą (np. angila, hiszpania) bo z tego co słyszałam to w polsced straszna rzeźnia a za granicą dają znieczulenie na życzenie czy to prawda? a jeśli nie to ile kosztuje?

Gość gość
Zalezy od szpitala. Teoretycznie nie maja prawa pobierac oplat za ZZO. Nie jest na zyczenie pacjentki tylko ze wskazania lekarza czyli lekarz decyduje czy kobieta powinna dostac znieczulenie (tak jest u mnie w szpitalu),co pewnie wiaze sie z wieloma naduzyciami...

bzdura. większość szpitali nie daje pacjętkom znieczulenia. moja ciocia rodziła niedawno ze znieczuleniem na własne życzenie. byli kilka miesięcy przed porodem u anestazjologa. znieczulenie kosztuje koło 1000zł

Gość gość
Zależy od szpitala i od tego czy będziesz miała możliwość (ze względów medycznych) dostać ZZO. Przecież ZZO nie dostaje się "kiedy się chce" ale w odpowiednim momencie porodu. Może się zdarzyć, że będzie na nie za późno, nie podają go również przy zbyt małym rozwarciu. Zapewne są też jakieś inne przeciwwskazania. Zamiast pytać na forum proponuję poczytać na ten temat lub dopytać lekarza. Mnie ZZO nie interesowało na tyle, żeby temat zgłębiać, bo mój szpital nie daje takiej możliwości przy porodach SN.

Gość gość
Autorko zanim skwitujesz cos slowem: bzdura,to jedz na oddzial i zapytaj poloznych. Tak jak juz pisalam, w moim szpitalu pod Warszawa ZZO jest bezplatne,bo sie dowiadywalam,ale to polozne decyduja kiedy i czy w ogole je podac. To,ze Twoja ciocia placila 1000zl na znieczulenie to jej sprawa. Moze w szpitalu,w ktorym rodzila panuja takie zwyczaje. Mogla podzwonic,poczytac w necie i wybrac szpital z darmowym ZZO. Zaoszczedzilaby kupe kasy. Wejdz na strone gdzierodzic.pl i tam na stronie kazdego szpitala jest napisane o ZZO. Czy dostepne, czy darmowe,czy platne.

Gość gość
Ja rodzialam w Anglii, tutaj jak poprosisz dostaniesz co chcesz , ja nie bralam epiduralu ale jak mnie juz na prawde mocno bolalo ( mialam porod wywolywany) to kazalam mezowi zadzwonic po polozna i wyjasnila mi jaki mam wybor i jak co dziala , wzielam zastrzyk w udo i poszlam spac :) Oczywiscie wszystko darmowe, wydaje mi sie ze tu nie ma czegos takiego jak lapowka dla lekarza , albo cos jest dostepne albo nie

tak ale Anglia to nie Polska ktoś napisał że ciocia mogła poszukać to by zaoszczędziła a prawda jest taka że powiedzą że ZZO jest a potem nie dadzą- aż się dziwie że ludzie jeszcze w to wierzą

ale ja chyba też wyjadę za granicę bo w Stanach też dostaje się znieczulenie bez problemu a u nas to wielki problem

Gość gość
Ja dostałam bez żadnego problemu, nie zapłaciłam nic, lekarz zapytał czy chce.

Gość gość
W warszawie we wszystkich szpitalach jest możliwość zzo w większości płatna ale jest....a na inflandzkiej jest za free + gaz rozweselajacy tez za free.... ja nie wyobrażam sobie porodu bez zzo... A to będzie już mój trzeci