Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto lepszy jako zwierzęcy przyjaciel PIES czy KOT?

Polecane posty

Gość gość
majka jest głupia dlatego tak cie lubi prostytutko co innego inteligentne koty

Gość gość
Najlepsza jest papużka nierozłączka:-)

Gość gość
Mam psa i dwa koty. To w ogóle dwa rożne światy ;) nie da sie wybrac ogólnie, ktore lepsze. Zależy od twojego charakteru i stylu zycia. Ja wybieram psa, za milosc, wierność i oddanie. Jak masz zły dzien, zawsze przyjdzie i sie przytuli, cieszy sie gdy wracasz z pracy jakby cie nie było dwa tygodnie, zawsze jest blisko. Kot przyjdzie kiedy mu wygodnie, szczególnie przed jedzeniem :D oczywiście tez sie ucieszy jak wrócisz do domu, ale w inny sposób. ja jestem osoba uczuciowa, pies jest prawdziwym przyjacielem i do mnie pasuje, kot to taki troche współlokator ;) przemysl i poczytaj fora - kazdy zwierzak jest inny i czasami trafia sie kot z psim charakterem i odwrotnie ;)

Gość gość
psy są obrzydliwe nie wszystkie ale obserwując co nie które na spacerach to aż się nie dobrze robi bleeee

gość dziś hahahah udowadniajcie sobie dalej ktore zwierzę lepsze x O ile pamiętam, autor pytał o radę, nie o to które zwierzę lepsze. Jak już pisałam zależy od charakteru człowieka.

Gość gość
majka jest głupia dlatego tak cie lubi prostytutko co innego inteligentne koty 😴

Mądrzejsze są psy... tylko pies rozróżnia emocje, uczucia swojego opiekuna. Tylko pies potrafi pocieszyć, rozweselić, albo po prostu przytulić się i poleżeć w ciszy... przyjaźń z psem ma taką moc, że spacery nie są obciążeniem a przyjemnością. Zresztą moja ma też kuwete, kiedy bardzo jejsię chce a nie mogę wyjść, to może załatwić się w domu i to idealne rozwiązanie, tyle, że mam suczke.

. tylko pies rozróżnia emocje, uczucia swojego opiekuna. Tylko pies potrafi pocieszyć, rozweselić, albo po prostu przytulić się i poleżeć w ciszy x Bzdura, albo ja mam jakiegoś dziwnego kota:D.

Gość gość
dziwne bo ja mam koty które okazują mi przywiązanie, w dzieciństwie miałam nawet kota który prosił by wziąć go na ręce, albo kota który lubił przy mnie spać, wiec bez przesady prostytutko że koty są zimne, jesteś za głupia żeby mieć kota Noxelia

Gość Kitta
Ja osobiście kocham koty i mam ich 3, ale nie zamierzam cię do nich namawiać. Koty trzeba kochać i mieć do nich cierpliwość. Mam (a właściwie mój mąż) również 2 psy. Każdy kot ma inny charakter. Moja kotka, Nela jest nietykalna, tzn. nie można jej wziąć na ręce, bo wrzeszczy na cały dom, bardzo boi się obcych i potrafi 3 godz. siedzieć pod łóżkiem podczas odwiedzin gości. Za to mój kocur uwielbia się tulic, mruczeć, łasić i przytulać. Bardzo szybko przekonuje się do obcych i po 5 min daje się głaskać. 3 kotka jest pomiędzy. Dzika ale da się przytulać. Sama widzisz każdy kot jest inny, pies pewnie też. Kota trzeba wyczuć, wiedzieć po jego zachowaniu, kiedy można do niego podejść, pogłaskać, aby nie uciekł. Są to bardzo delikatne zwierzęta. Za to pies jest bardzo wierny. Nie wiem o nich za dużo, ale mimo, że nie kocham swoich psow, nie daję im odczuć tej miłości, one biegną do mnie codziennie, żeby się pobawić, żebym je pogłaskała. Na szczęście mój mąż ****ardzo kocha :) najważniejsze jest to abyś kochała to zwierze. Czy to będzie pies czy kot. ;)

Gość gość
O ile pamiętam, autor pytał o radę, nie o to które zwierzę lepsze. Jak już pisałam zależy od charakteru człowieka. x a probuja udowodnić że psy sa lepsze od kotow albo na odwrot... wyluzujcie zwieracze

Teraz mam dwa koty i kłócą się o miejsce na moich kolanach:).

Mój pies wyciągnął mnie z depresji, bałam się wychodzić z domu, mój facet wiadomo... pracuje, teraz już nie siedzę w domu kiedy go nie ma, tylko idziemy z Majką do lasu, potrafię z nią chodzić po 5 godzin, zapuszczamy się w nowe tereny, jeszcze przez nas nie odkryte... uwielbiam to.

Gość gość
Miałam i psy i koty. Wole kota.nie smierdzi i tez okazuje miłość.mój bardzo kocha wszystkich

Zależy od charakteru i właściciela i zwierzęcia. Ja jestem kociara. A mój kot jest jak pies. Nawet wychodzi na smyczy. ;)

Gość cats are the best
Koty są piękne, wdzięczne, uroczo mruczą, tulą się i potrafią godzinami siedzieć na kolanach, działając jak najlepszy lek na stres. A jednocześnie potrafią pokazać swój charakterek, dzikość, kochają człowieka mądrze, warunkowo, jeśli uszanuje ich granice i potrzebę niezależności, będą zawsze do niego wracać. Nie wyobrażam sobie życia bez kota, sama obserwacja tych stworzeń dostarcza rozrywki i wiedzy rozleglejszej niż niejeden eksperyment socjologiczny. Koty są mistrzami delikatnej perswazji i manipulacji, potrafią wytrwale zabiegać o swoje a jednocześnie chętnie okazują przywiązanie i odwdzięczają się za opiekę.

Gość gość
Koty okazują przywiązanie, ale jest to całkiem co innego niz u psow. Psy sa wiecznymi dzieciakami chętnymi do zabawy ;) kot musi miec ochotę. To jakby porównywać kobietę i mężczyznę :D z czego kot jest kobieta ;) psy sa bardziej proste i zrównoważone.

a probuja udowodnić że psy sa lepsze od kotow albo na odwrot... wyluzujcie zwieracze x Nie, wyjaśniam że nie mają racji. To błędne uwagi, że koty są zimne, głupie itp. Nie znaczy, że lepsze od psów, bo to zależy co lubi człowiek.

Gość gość
Psy... jak sama nazwa mówi są dla osób które jako że w swym życiu nie mają nikogo nad kim mogłyby górować to biorą sobie psa w dodatku taką typową ciotę która im się podporządkuje :) Która będzie na ich skinienie palca , na zawołanie i za kawałek ciasteczka wyliże nawet gófffno z tyłka :D Kot jest dla ludzi którzy tak jak one są niezależne charakterne i nie ulegają sterowaniu za smakołyk :)

Noxelia, gdybyś okazała swojemu kotu chociaż odrobinę szacunku, a nie wystawiała go za okno, odwdzięczyłby Ci się tym samym. Dziwisz się, że nie chciał mieć z Tobą nic wspólnego? ;)

Gość gość
Akurat zarówno psy i koty dają sie sterować za kawałek mieska :D

Gość Finlandia_w_Szklance
ale ta Noxelia jest nudna i głupia :classic_cool: wszystko zależy od więzi właściciela ze zwierzęciem i od jego charakteru, są też ''niewdzieczne'' psy, ale ja kocham wszystkie zwierzeta nie tylko te które łaszą się do mnie, od niedawna pomagam w schronisku i zwierząt mam od groma :classic_cool:

Lubię bardzo kotki. Są milutkie, mięciutkie i bardzo głupiutkie☺

Widziałam te filmiki i na tym z psami się poryczałam, mam to na codzień takie powitania, choćby mnie pół godziny w domu nie było to kiedy wchodzę i tak wpada na mnie moja kundlica, więc nim zacznę ściągać buty to jakieś kilka minut jestem oblegana w taki kochany i szalony sposób :)

Gość Finlandia_w_Szklance
już o tej chorej miłości do Majki nie pisz, daruj sobie szczegóły

Gość gość
A papużki nierozłączki?:-)

Gość gość
Pies jak to pies mało który mądry większość to takie zwyczajne psy , biegają po trawie wciąż coś obszczywają wąchają liżą , wzajemnie sobie też wylizują dupska mało który pies wita się z innym psem w normalny sposób , zawsze nosami lądują sobie wzajemnie w dupskach obrzydliwe kundle w swoim życiu znałem tylko 3 naprawdę mądre psy a cała reszta to aż się nie dobrze robi na sam widok :O

Gość introwertyczka kotowata
Koty wcale nie są głupie, mają w sobie sporo sprytu, zwinności, potrafią przetrwać w świecie nawet bez człowieka, to niezrównani łowcy i uważni obserwatorzy z ukrycia. Są mi bliskie, gdyż mają podobny charakter do mnie. Tak jak ja, są nieufne, potrzebują czasu aby zaufać i otworzyć się, na początku zachowują zdrowy dystans, ale jak już zdobędzie się ich zaufanie, to najlepsi przyjaciele.

Gość gość
A papużki nierozłączki?:-)