Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Budował podstawy naszej obecnej cywilizacji Wielki Polak

Polecane posty

Gość gość

Jan Czochralski ale nie dał rady Żydowskiej polityce:( Jego wnuk którego córka profesora musiała wywieźć do ameryki z trudem o tym mówi ale gdyby mógł to z całego serca radziłby dziadkowi by jednak porzucił Polskę i żył w Ameryce. Niestety dziadek był wielkim patryiotą i ja to szanuję-powiedział. Z pewnością miałby lepsze życie i większe możliwości jako naukowiec. Wasze przemyślenia?

Gość gość
Kafeterianie go nie znają :O Oni oglądają tvn a tam mówią że polskość to nieszczęście a Polacy to przygłupy, murzyni i śmiecie.

Gość gość
-Ja to znam... -Moja znajoma pani mecenas... woli czytać kolorowe pisma brukowe, oglądać programy publicystyczne i emocjonuje się wszystkimi absurdalnymi rewelacjami o których powie się w mediach lub napisze w prasie :( Potrafi opowiedzieć każdą oficjalną historię życia każdego celebryty nie wyłączając polityków:O Ale w rzeczach istotnych się nie łapie :( Jak czegoś nie rozumie to chętnie posiłkuje się modnymi hasłami itp.:( Właściwie to znam mnóstwo takich ludzi i nie znam innych:(

Gość gość
A może to nie chodzi o miejsce na ziemi, tylko o to że będąc dobrym człowiekiem nie można zostać docenionym? Może ludzie wielcy o których każą nam pamiętać byli po prostu złymi ludźmi i dlatego tak bardzo celebruje się pamięć o nich i dlatego byli okrzyknięci chwałą za życia które było dostatnie i szczęśliwe? Zna ktoś kogoś kto był wieli dobry i został należycie doceniony?

Gość gość
bo widzisz dziecko w pewnym momencie wyrasta się z patriotyzmów, ekscytacji ideologicznych, itp., jak miałam 20 lat to też żyłam takimi rzeczami, a 20lat później wiem , ze to wszystko g...., a prawdziwe życie polega na tym, żeby przeżyć je w spokoju i względnej wygodzie a poświęcanie się dla idei staje się naprawdę niepotrzebnym nikomu marnotrawstwem

Gość gość
1:45 Ale profesor tak nie uważał. On dał się wsadzić do więzienia i zamiast zostać w stanach wrócić do ukochanej Polski Wolał pracować na uniwerku warszawskim niż być wielkim naukowcem w stanach! Mógł być kimś ważnym a wybrał swój kraj i sponiewierkę żydowską bo po wojnie wiadomo kto rządzi. Mógł mieć bardzo wygodne życie Tymczasem wybrał kraj w którym niesprawiedliwie oblali go na maturze!

Gość gość
no to on tak wybrał i z czym masz problem.

Gość gość
Daj spokój Propaganda zawsze lepiej się sprzedawała Myślisz że kogoś interesuje to że będzie musiał osobiście zapłacić za swoje tzw. wygodne życie? EEEE ZAPEWNIAM CIĘ ŻE NIKT W TEN SPOSÓB NIE MYŚLI bo to bardzo niewygodne. A do pani która rzekomo była patryjotką Żeby być prawdziwym patryjotą trzeba znać prawdziwą historię i rozumieć wiele różnych spraw o których oficjalnie się nie mówi. Taki patryjotyzm który przechodzi z wiekiem to nie jest patryjotyzm tylko jak sama pani napisała ekscytacja młodzieńcza ekscytacja Młody człowiek często się ekscytuje rzeczami których nie rozumie.

Gość gość
Przyczyną śmierci profesora był atak serca, spowodowany rewizją Urzędu Bezpieczeństwa w jego willi w Kcyni. Został pochowany na starym cmentarzu w rodzinnej Kcyni, ale dopiero w 1998 roku na anonimowym grobie umieszczono tablicę z nazwiskiem.

Gość gość
Tylko zdrajców chowa się z honorami . Wielkich tego świata chowa się po cichu i anonimowo; Wspomina się zdrajców Wielkich się zabija

Gość gość
Nie bez powodu niektórzy życzą sobie skromnego pogrzebu ;

Gość gość
Bo świat to walka dobra ze złem Dobry osiągnie wszystko ale ten zły wszystko mu odbierze. Takich dobrych wartościowych ludzi jest garstka A złodziei jest całe mnóstwo kombinują i spiskują jak ukraść więcej Zbudowali świat na kłamstwie bo innym było wygodnie nie dochodzić prawdy. - I mają wszystko tylko że to im nie wystarcza.