Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na którym etapie ciąży tyje się najwięcej?

Polecane posty

Gość gość

Zaczełam własnie 6 miesiąć i do tej pory przytyłam 4 kg, jestem szczupła i każdy mówi że tycie dopiero przede mną. Ciekawa jestem czy faktycznie trzeci trymestr jest najgorszy pod względem tycia?

Gość gość
Ja jestem w 25 tygodniu przytylam do tej pory 4kg to moja druga ciaza w poprzedniej przytylam 11kg w zadnym z trymestrow nie mialam mega skokow kilogramow

Gość gość
Każda ciąża jest inna i tak samo różnie się tyje, nie ma reguły. Jeżeli będzie Ci się zbierała woda, to faktycznie waga może dość znacznie podskoczyć w ostatnim trymestrze. Ale równie dobrze możesz urodzić mając np. 8kg na plusie. Ja najwięcej przytyłam na początku, po zmianie trybu życia z bieganego na leżący. I to nie była woda, którą łatwo zgubić, tylko zwykły tłuszcz. A przez ostatnie 3mies przytyłam w sumie 2kg, calą ciążę 12. Weź też pod uwagę, że w ten sposób mogą mówić osoby, które nie ogarniają przypadku ciąży bez 20 zbędnych kilogramów. Pewnie po prostu nie będziesz wielka i tyle.

Gość gość
U mnie do 6 miesiąca w ogóle nie było widać nawet brzuszka. Za to chwilę po rozpoczęci 6 miesiąca zaczęłam tyć jak opętana ;) Przytyłam 25 kg... Na szczęście obyło się bez rozstępów i bardzo szybko (bo w 2 miesiące) zniknęły nadprogramowe kilogramy ;)

Gość gość
Ja przytylam w ciazy 5 kg :O az bylam zla naprawde ,bo brzucha prawie nie mialam.w dniu porodu ubralam swoja stara koszulke :O tylko spodnie dresowe ,bo jeansy sie na brzuchu nie dopiely.Z porodowki wyszlam z 2 kg mniej niz przed ciaza :O wiem,ze kazda moze by takl chciala ,ale ja marzylam o fajnym brzuchu a tu nic prawie :D dodam,ze po mimo ,ze tylko 5 kg to mam dwa rozstepy na brzuchu a samrowalam sie co dziennie kremami,oliwkami itd...tak,ze wszystko zalezy od skory aha i te 5 kg przytylam po 28 tyg ciazy do 28 tyg nic zero nawet nie bylo brzucha.Dziecko 3300 :) mala zdrowa ja tez pozdrawiam

Gość gość
najwięcej w III trym, w którym dalej jestem, do 6 mies. brzuszek malutki prawie niewidoczny, zaczął rosnąć w 7 mies, od 7-8 mies urósł o 7 cm, ja też przytyłam , pod początku ciązy 10 kg a to dopiero 33 tyd aż się boję co będzie dalej, odstawiłam słodycze i staram się uważać na to co jem,