Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się zachować dylemat!!

Polecane posty

Gość gość

mam bardzo nietypowy dylemat, obie z 1 z kolezanek z pracy urodziłyśmy w tym samym czasie dziecko, niestety jej dziecko jest chore ma zespol downa, a moje zdrowe. Koleżanka nie jest dla mnie jakoś blisko, wręcz przeciwnie zawsze odnosiła się do mnie jak królowa angielska z wyższością, mało tego był moment kiedy nawet mi dokuczała i była dla mnie bardzo wredna w pracy, dopiero tak naprawdę mimo że pracujemy razem ponad 5 lat ostatni rok wyluzowała i zaczęła się w miarę normalnie zachowywać, w miarę normalnie bo dalej obgadywała mnie po kryjomu wypisując na skype rózne głupoty na mnie do innych, przez okres macierzynskiego ani razu nie zadzwoniła do mnie, a nawet nie odpisala na zyczenia swiąteczne jakie jej wysłałam , niedawno zadzwonila do mnie, czy wpłacę 1% podatku na jej dziecko i czy moze mi wysłać numer konta, zgodzilam się, ale nie wysłała mi żadnego nr konta i się nie odzywa, co powinnam zrobić, nie jestem wredna ani konfliktowa, ale nie podoba mi się to wszystko, czy powinnam się narzucać i prosić o dosłanie konta , czy powinnam wogóle nie interesować się i olać temat, szkoda mi dziecka, ale to nie moja wina, że matka jest po prostu dziwolągiem.. co byście zrobili

Gość gość
czemu nie usunela tego dauna?

Gość gość
A czemu matka nie usunęła gościa z 11.06?

Gość gość
nie narzucaj się, nie wysłała nr to nie. Olej

Gość gość
dziecko juz jest i nie ma co deliberować

Gość gość
przecież dauny się usuwa w Polsce, jest taka mozliwosc

Gość gość
Ja osobiscie nie widze zadnego 'narzucania' w zwyklym przypomnieniu, ale widocznie nie chcesz przypadkiem byc zbyt mila dla niesympatycznej kolezanki. Ja bym w pierwszej kolejnosci spojrzala na dziecko, mimo wszystko.

Gość gość
ta osoba bardzo mi wiele zlego zrobila, mialam przez nia problemy ze zdrowiem, zawsze wielka dama i tak jak napisalam nawet zyczen nie wysle na swieta, to ja kulturalnie wysylam, a ona nie odpisze, ja chce byc nie tyle nie miła czy bez serca co po prostu odciąć się i zakończyć to toksyczne koło, ktos ma mnie gdzies.. prosi o 1% podatku i co dalej ja mam prosic się

Gość gość
NIE! Nie proś, chciała sama Ci wysłać, zgodziłaś się, a nie wysłała Ci, to jej problem. Nie proś jej o to, nie przypominaj, bo będziesz pokazywała swoją postawą słabość. Może to zabrzmiało mocno, ale przepraszam, każdy dba o swój tyłek. Ona dbała o swój, Ciebie miała gdzieś, więc nie widzę powodu, żebyś miała jej teraz w czymś pomagać. Przykro że ma chore dziecko, ale nie powiedziałaś jej że nie odstąpisz tego 1% więc zareagowałaś odpowiednio, ale nie ma co się dalej w to mieszać.

Gość gość
Jeśli zachowywała się tak wtedy, to nagle nie zmieniła się jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki. Ludzi wrednych nie zmienisz tak łatwo. Czasem nawet tragedia ich nie zmienia. Myślę że ona teraz kiedy okazało się że masz zdrowe, a ona chore dziecko - nienawidzi Cię jeszcze bardziej. To taki typ. Pewnie myśli sobie, że wszystko to Twoja wina, rzuciłaś na nią urok :D

Gość gość
Co za spekulacje :) Zabawne, ze zastanawiasz sie, czy pomoc choremu dziecku, i mimo ze tak jej nie znosisz wysylasz zyczenia swiateczne i analizujesz, czy odpisala czy ni. Moze pojdz po rozum do glowy, przestan jej sie narzucac z takimi glupotami, bo sie nie lubicie, a 1% przeznacz na to, co autentycznie uwazasz za wazne, czyli prawdopodobnie i tak i tak na jej dziecko, ktorego nie ma co karac za to, jaka ma matke.

Gość gość
no wlasnie , nie przepadam za nią, ale probóje na siłę zachować w miare przyzwoitość, dziecka mi szkoda, ale czy te moje parę zlotych coś faktycznie mu pomoże, dziwny to typ czlowieka , podałam emaila na przesłanie danych do przelewu i nie otrzymalam, nie wiem o co chodzi, chce sie rozliczyc z podatku i nie sluchac potem plotek ze jej nie pomoglam, ale jak pomoc sama mam małe dziecko i nie powinnam sie takimi rzeczami zamartwiac i marnowac energię

Gość terminator_daunów
pal starego i nie wysyłaj podatku suko