Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta i tamten

Ostateczne Wezwanie do Zapłaty

Polecane posty

Gość ta i tamten

Witam, mój chłopak wpadł w dług. Pokrótce, zanim go poznałam miał kredyt w Aliorze, który w miarę regularnie spłacał jednak zaczął mieć problemy finansowe, mniejsze wynagrodzenie w nowej pracy itp. i uzbierały mu się zaległości przez niespłacanie rat, obecnie około 3.000 zł otrzymał "Ostateczne Wezwanie do Zapłaty przed Wypowiedzeniem Umowy" i ma jakieś 7 dni na uregulowanie zadłużenia. Jesteśmy w stanie uzbierać w ciągu tych 7 dni jakieś 1000 zł, ale nie całą należność. Jak wybrnąć z tej sytuacji, a termin goni?

Gość gość
to chyba jego problem a nie twoj

Gość hulus
Ten kredyt jest ubezpieczony?

Gość gość
po co Ci taki koles?? spłacisz go teraz to bedziesz całe zycie z takim sie w długach babrac, olej kolesia

Gość ta i tamten
Eh... Jego problem, ale jesteśmy razem 4 lata to chyba oczywiste, że chce mu pomóc... Nie spłacam go tylko staram się mu pomóc w końcu razem też mieszkamy, każdy musi być tak negatywnie nastawiony...

Gość Ewa333333
niech idzie do banku, może się dogada i podzielą mu dług na raty jak sie nie dogada, niech pożyczy od rodziny, znajomych jeśli bank rozwiąże umowę, to odda dług do komornika plus wpis do rejestru dłużników, a to ciągnie sie za człowiekiem latami za 3 tys - nie warto sie pogrążać

Gość hulus
Jeżeli kredyt jest ubezpieczony to może On odebrać składkę ubezpieczeniową i wyrównać jakoś zaległości.

Gość ta i tamten
Kredyt nie jest ubezpieczony. Także ta opcja odpada.

Gość hulus
Zadzwoń do działu windykacji i postaraj się dogadać, może rozciągną Ci termin do 14 dni i uzbieracie trochę kasy.

Gość kersamita
Może wakacje kredytowe? Odsapniecie i uzbieracie zaległość, tylko nie wiem czy je otrzyma skoro cała sprawa jest już na etapie wezwania do zapłaty.

Gość gość
jesteście 4 lata razem, koleś się z tobą przez cztery lata związku nie ożenił, a ty się martwisz jego długiem... olej to dziewczyno, on ma ciebie w doopie skoro sie tobie przez 4 lata nie oswiadczyl, po co sie bedziesz jego dlugami przejmowac. A moze weź kredyt i go splac co? :D

Gość ta i tamten
Brak słów do twojego idiotyzmu "gościu"... Nie jestem głupią idiotką, którą się naciąga. Nie musi mi się oświadczać, nie znasz nas i nie wiesz jaki mamy stosunek do tego typu spraw. Pytam się jak można rozwiązać jego problem, a nie jak uciec od problemu i rozstać się z chłopakiem...

Gość kersamita
Nie bierzcie żadnej pożyczki, bo tylko wpadniecie w większe długi.

Gość A to gość
Nie zwracaj uwagi na takie teksty ,,jesteście 4 lata razem, koleś się z tobą przez cztery lata związku nie ożenił..." - einstein miał zwyczaj mówić że 2 rzeczy są nieskończone ludzka głupota i kosmos z czego drugiej opcji nie jest pewien. Co do twojego pytania co robić to ktoś wyżej dobrze napisał o wakacjach kredytowych. Myślę że 2-3 miesiące mogą wam uratować 4-litery

Gość gość
Haha typowe dla kafeteri. Dziewczyna prosi o pomoc w sprawie kredytów, a dostaje analizę swojego związku. Oczywiście negatywną, bo frustracji z kafeteri muszą się wyżyć

Gość ta i tamten
Dowiedziałam się o swoim związku więcej od obcych ludzi. Pewnie jest ze mną przez 4 lata by naciągnąć mnie na kredyt, skrupulatnie obmyślany plan... Co za mentalność.

Gość gość
Może zaczerpnij jakieś porady prawnej , są darmowe porady w necie , poszukaj . Tylko działaj szybko .

Gość ffafi
Najgorsze co można robić to brać pożyczkę by spłacić zaległość wtedy tylko wpadnie się w kolejne długi. Spłacicie kredyt i co potem? Odkładanie spłaty w vivusie z kosmicznymi odsetkami i beng kolejny dług gotowy.

Gość ta i tamten
To jak z tymi wakacjami kredytowymi? Gdy mamy te ostateczne wezwanie to da się je jakoś rozpocząć?

Gość karoldoll
Ja też jestem zdania , że taką sprawą powinien zająć się fachowiec. Zawsze może coś doradzić i jest na bieżąco w takich sprawach, więc ma dobre rozeznanie co i jak bedzie dobre w tym temacie.

Gość hulus
Możesz otrzymać te ostateczne wezwanie i starać się o wakacje kredytowe. To jest już zależne od woli banku i od tego w jakim stopniu jest ugodowy.

Gość sumik
Jest kilka opcji, wszystkie opierają się na złożeniu wniosków i negocjacjach z bankiem: - wniosek o zmniejszenie rat i kapitalizacje odsetek - wakacje kredytowe - prośba o przedłużenie terminu spłaty do 14 i zebranie należnej sumy

Gość gość
na wezwaniu z pewnością jest numer tel do windykacji, odoby, która wystawiła to pismo. Trzeba zadzwonić i porozmawiać, powiedzieć o obecnej sytuacji. Powinni pójść na rękę, wydłużyć termin spłaty. To zawsze dobra wola banku, a często konkretnego człowieka, z którym sie rozmawia, ale niech twój chłopak próbuje. Najgorsze, co może zrobic, to udawać, że nie ma problemu i nie kontaktować się z bankiem.

Gość gość
Możecie zawsze skorzystać z pomocy prawnej jak ktoś tu pisał w efekcie macie wystosowane odpowiednie pisma z prośbami o wakacje kredytowe czy rozłożenie długu na dogodniejsze raty.

Gość emilkayyy
Musisz pilnie poszukać dobrej kancelarii bo sama nie dasz rady wyjść z takiej sytuacji.

Gość ta i tamten
Dzięki za porady. Jak się do tego zabrać? Z jakich tanich kancelarii skorzystać? Mieszkamy w Warszawie i zależy nam na czasie.

Gość hulus
Centrum Ochrony Dłużnika, Grupa Prawno-Finansowa S.A., LEXPERTO to są takie chyba e-kancelarie, które mogą Ci szybko pomóc. Rozeznaj się, która lepsza i najtańsza.

Gość hulus
W lexperto masz za darmo poradę jak coś, i chyba w COH.

Gość ta i tamten
ok ok dzięki