Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nordavind

Dlaczego tutaj nikt nie ma ciekawych zainteresowań

Polecane posty

Tak obserwuje kafeterie jakiś czas i mało jest osób z jakimiś interesującymi zainteresowania, większość z was tylko myśli o pierdołach typu co kupić teściowej i innych d**erelach dnia codziennego. Życie wam mija a wy nie oddajecie sie żadnym ciekawym pasjom, nie gracie nawet w gry ani nic...

Gość gość
jak to nikt. A Master111 to co? Przecież to badacz rimmingu i słoikofil. rzadko kto ma takie zainteresowania

A czego się spodziewasz po zwykłym forum? Łatwo wejść pomiędzy szaraczków i zgrywać pana. Wejdź na jakieś specjalistyczne, a zawsze znajdzie się ktoś, kto zna się na czymś bardziej, a Ty wyjdziesz na ignoranta i pozera. Ja lubię grać w gry, nie czuję się przez to lepsza od kogoś, kto woli oglądać paradokumenty.

Ale gdzie ja piszę, że chce poczuć sie specjalistą? Wcale tak sie nie określam. Możecie być nawet początkujący, ale wykazywać zainteresowanie czymś ciekawym.

Bo większość ludzi albo ma gdzieś najwyższe szczeble piramidy Maslowa, albo nie potrafi wygospodarować czasu na rozwijanie siebie. Zauważ, że w krajach wysoko rozwiniętych ludzie więcej podróżują, więcej wydają na swoje przyjemności, bo mają. Dziadki jeżdżą zwiedzać, a nie na cmentarz, rynek i na ławeczkę w parku. Polacy nie mają jeszcze tej świadomości, wolimy wydać zaoszczędzone pieniądze na nowy samochód, telewizor, czy szybszy internet, bo dla nas jest to (statystycznie) znak, że się powodzi. Kto ma pieniądze, do pracy jeździ samochodem i stoi w korku godzinę, zamiast tramwajem dojechać w kwadrans. Mało kto woli zwiedzać w wakacje, niż leżeć plackiem w Tunezji, nie zobaczyć nic, ale za to przywieźć zdjęcia znad ładnego basenu i niezdrową opaleniznę. Liczy się tylko pokazanie sąsiadowi, że mamy lepiej. Wszedłeś na forum typowego polactwa, a szukasz.. no właśnie czego szukasz?

Gość gość
otóż to. szukasz kwiatów na śmietniku ;) ja mam zainteresowania, pasje, chcę od życia czegoś więcej niż wegetacji. ale ja wchodzę na to forum dla beki, nie należę do tego świata ;)

Gość gość
@kosmicznazupa Zauważ ze za granicą ''dziadki'' mają kasę i na podróżowanie i na płaski telewizor na całą ścianę. Mają wysokie emerytury, nie to co u nas. U nas emeryci muszą odkładać na lekarstwa, a dorośli wybierać między wakacjami a książkami dla dziecka.

Gość gość
Są tu osoby z zainteresowaniami, tylko trzeba wchodzić na forum po północy. Niektórzy nie ujawniają z zasady swoich zainteresowań, chroniąc prywatność. Fakt, ze forum zrobiło się jakies takie zawłaszczone, przez podszywy, trollów, ludzi wulgarnych i wywalających swoje chore fantazje, opisujących je przaśnym językiem.

Gość z 13:17 Właśnie próbowałam to przekazać. Napisałam, że chodzi mi o kraje wysoko rozwinięte. W krajach Trzeciego Świata nikt nie myśli o swoich pasjach, nie dożywają starości, w Niemczech na emeryturze ludzie zwiedzają świat. A my jesteśmy gdzieś po środku, chcielibyśmy mieć pieniądze zachodnie i tak bardzo dążymy do pokazania sąsiadowi swojego bogactwa, że zapominamy o sobie. Nie widzimy świata, nie dostrzegamy piękna, ba, wcale nas ono nie obchodzi.

Ja jestem kompozytorką muzyki klasycznej, a także od 2 lat stałą słuchaczką i aktywną odbiorczynią tej muzyki względem opisywania zawartych tam emocji. Oprócz tego piszę i tworzę różne mądrości.

Nie, i nie wiem nawet o co ci chodzi. A twój nick to m.i.n nazwa folk metalowego zespołu ze skandynawii i bardzo podoba mi się ich album "In da storm".