Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje 5 miesięczne dziecko nie je za mało??

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy. Moja córka za tydzień skończy 5 miesięcy, jednak martwi mnie jej apetyt na mleko. Nasz dzień wygląda tak: 7-7;30 mleko 90-120 ml 11-11;30 zupka gotowana w domu 180-200 g(2 lub 3 składnikowa) i do popicia ok 40 ml soku] 11;30- 15 spacer 15- mleko 90-120 ml 17- ok 70- 100g deserku owocowego 19 mleko z kaszką 210-250 ml Czy nie wypija ona za mało mleka?? A i wazy 6400 i ma 62 cm.

Gość gość
O matko następna! Zaraz zapyta, "czy moje dziecko nie robi za mało kupek?" Jeśli dobrze przybiera na wadze, to nie je za mało!!!!

Gość gość
Rozszerzalam diete po skonczeniu przez dzieci 6 miesiecy. Na poczatku to jadly bardzo malo. Zaczelam od jednego posilku. Po paru dniach dodalam nastepny itd az do 3 posilkow i przekasek. Jak nie chcialy jesc dopijaly mlekiem. Nie ma sie co stresowac. Jak przyrostu sa ok to nie musisz w takiego malca pchac jedzenia. Uwaga na zatwardzenia, oprocz mleka powinnas podac tez wode jak tyle posilkow stalych wprowadzilas.

Gość gość
Moje dziecko było drobne na początku bo miało refluks i był problem z jedzeniem ale tyle co Twoja córka to ważyło jak miało 3mc Może zacznij rano z kaszka, pbiad przenieś na pozniej bo 11.30na zupę to troche wcześnie, pozniej podaj te mleko jakieś owoce i na kolacje mleko z kaszka

Gość gość
Dziecko autorki ma tez tylko 4 miesiace.