Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Matkawyrodna

Jaka jest max liczba karmien na dobę przy kamieniu piersią?

Polecane posty

Dziewczyny, jestem mamą dwumiesięcznej córci, karmie piersią na żądanie ale wydaje mi sie ze ona żąda za dużo bo co godzina, półtorej. Z tego wychodzi kilkanaście karmien dziennie a wszyscy piszą że trzeba na żądanie ale około 8 razy dziennie, co sie u mnie wyklucza...

Gość gość
jeżlei nie jest płączliwa, nie ma kolek i wszystko ok to widac tyle potrzebuje... mój jadł za dużo (też żądanie) i non stop płakał, więc zaczełam karmić rzadziej co 2-3 godz i przestał płakać stał się spokojny akurat był przekarmiony, ale jeżeli twoja jest zadowolona to nie muisz nic zmieniać

Gość gość
Na żądanie, to znaczy na żądanie!!! Tyle ile chce. Może masz za gorąco w domu lub suche powietrze i zwyczajnie chce się "tylko napić".

Gość gość
Zaczniesz ograniczac to skonczysz kp. Jak nie bedziesz przystawiala to mleko sie nie naprodukuje. Jak podasz butle to samo, twoje mleko nie bedzie produkowane w odpowiednich ilosciach. Stad historie kobiet o magicznej utracie pokarmu. Zaufaj dziecku. Moja corka przez 3, 5 miesiaca na mnie wisiala a potem z dnia na dzien zaczela pic co 3 h przez najwyzej kwadrans. Poczytaj sobie fora. Wiekszosci kobiet nie udaje sie kp. Do kp potrzeba cierpliwosci i zaufania do siebie i dziecka. Jak cie to meczy i nie chcesz juz karmic to ok, nie ma przymusu. Jak chcesz jednak dluzej pokarmic to karm na zadanie, tez w nocy, nie wprowadzaj butelki z mm. Niby tak malo potrzeba a jednak tak duzo. Pozdrawiam.

Gość Matkawyrodna
Dziękuje za odpowiedź. Chciałabym jeszcze pokarmić tylko martwię sie zeby jej nie przekarmic. Pediatra powiedziała ze aż za dobrze przybiera bo 1700g w 2 miesiące (urodziła sie 3300) ale co ja poradzę :(

Gość gość
1700 to wcale nie za dużo na 2 miesiące. Mój synek na początku też tak często jadł.

Gość gość
w tym wieku moze tak byc bo juz jest dosc spora dzidzia, jak chcesz sobie ulatwic zeby jadla rzadziej to sciagaj mleko i niech wypija wieksza ilosc z butelki, jak zaczniesz ograniczac mama bedzie glodna i bedzie plakac poza tym przestanie przybierac, skoro jada co godzine widocznie tak jest glodna, moze masz cienki pokarm

Gość gość
Dzieci maja rozne potrzeby. Jak przyrosty sa dobre nie musisz sie martwic. W razie watpliwosci polecam doradce laktacyjnego. Niestety lekarze czesto nie maja o kp pojecia. Lekarze pozwalaja sobie tez wyrazac osobiste opinie a nie naukowe fakty o laktacji. Ja uslyszalam np. ze mam szczescie , ze udaje mi sie karmic, bo wiekszosci kobiet i tak pokarm znika po trzecim miesiacu (?) Kolejny doktor pytal sie po co jeszcze karmie 6 m niemowle. Od innego lekarza, ze warto karmic do 14 mmiesiecy, bo zona pana doktora tyle karmila. Plus wieczne wciskanie mm na jakiekolwiek problemy. Takze mam do aktualnej wiedzylekarzy w kwestiach kp ograniczone zaufanie.