Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość insomniac

co na SEN

Polecane posty

Gość insomniac

Jak w temacie... Jakie tableteczki na sen polecacie? Czytałam opinie o melatoninach dostępnych w aptekach, ale wiele osób twierdzi, że one nie działają. Mój problem od lat w sumie tkwi w tym, że budzę się za wcześnie i przeważnie już nie mogę zasnąć. To, że mam nerwy to druga sprawa i one też są pewnie powodem budzenia się. Wcześniej byłam anty na takie środki i ziółka, bo to przereklamowane i co jak już nie będę mogła bez nich zasnąć? Pracuję fizycznie, raczej ciężko i mam co odsypiać. Zasypiam przeważnie od razu, ale budzę się po paru godzinach. Na przykład idę do pracy na godzinę 15, kładę się późno, żeby nie obudzić się za wcześnie np. 1-3 w nocy i tak obudzę się o 9-10, gdzie jeszcze mogłabym z powodzeniem pospać te 2-3h. Do tego jestem po prostu nie wyspana i zmęczona. Albo jak idę na 7 rano, idę spać o 22 lub około i... Potrafię obudzić się o 2-3 w nocy/czy nad ranem jak kto woli (rekord to chyba 1 i przesiedziałam przed kompem, bo już nie chciałam walczyć z tym zrytym łbem). Czasem, czasem uda mi się zasnąć na te dodatkowe godziny. To raczej nie kwestia otoczenia, hałasu... Co polecacie? Czy te wszystkie melatoniny lekam i inne są faktycznie nieskuteczne? Zastanawiam się czy jeszcze dzisiaj iść do apteki, bo jak sobie pomyślę o jutrzejszym dniu w pracy i o tym, że będę żywym trupem to mi się odechciewa... Ostatnio jest nawet gorzej chyba... Dosłownie nie wiem co się czasem ze mną dzieje w pracy, czuję się okropnie zmęczona i niewyspana.

Gość gość
Możesz mieć to na tle nerwowym...spróbuj pić melisę regularnie na noc i zobacz czy na ciebie działa.

Gość gość
też tak myślę, że nerwy mają tutaj dużą rolę, ale może jednak jest coś co uspokoi i wyreguluje ten sen... Tak nagle problemów się nie pozbędę i nie jestem w stanie ich olać. A np. olimpu forsen itd., lekam?

Przed snem nie należy pić pobudzających napojów, takich jak kawa czy herbata, nie można się przejadać, najlepiej minimum godzinę przed pójściem spać nie korzystać z komputera, w Internecie można znaleźć różne techniki relaksacji, które pomagają w zaśnięciu, np. wizualizacja .

Gość gość
wiem to wszystko... Ale chodzi o jakieś tabletki