Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci obchodzą imieniny??

Polecane posty

Gość gość

mam termin na koniec sierpnia i nie wiem, czy kierować się imieninami (rodzina męża uważa, że powinnam) czy nie zwracać na to uwagi? Bo przecież dzieci urodzone w grudniu nie mają już wiekiego wyboru jeśli ktoś chce patrzyć na imieniny? czy to tylko polski zwyczaj z tymi imieninami? u mnie w domu rodzinnym nie przywiązywało się wagi do umienin dzieci, obchodziło się urodziny dzieci i imieniny dorosłych, zauważyłam że teraz już prawie nikt z mojego pokolenia nie obchodzi imienin. /jak jest u was??

Gość gość
obchodzimy urodziny i imieniny ( dorośli też ) bo miło jest się spotykać w gronie rodziny :) nie musi być na bogato , to jest ważne nie pod kątem wystaw się a postaw się, ale chodzi o wspólne spotkania

Gość gość
a co ma do rzeczy, kiedy się kto urodzi, z tego by wynikało, że jeśli ktoś się urodzi 31 grudnia to mu tylko imię Sylwester zostanie. Przecież jest następny rok i cały kalendarz imion. Mój wnuk ma na imię Adam, w tej chwili obchodzi urodziny w czerwcu, ale jako dorosły będzie miał dobrze, bo zawsze będzie przygotowany na gości. jak nie przyjdą na Wigilię to wpadną na święta. wnuczka urodziła się w grudniu i ma na imię Julia, imieniny są w lipcu.

Gość gość
nastoletnie tak, które same sobe glownie organizują jakies wyjście czy mala uroczystość Dzieic młodsze klasycznie urodziny

Gość gość
Moje nie obchodzą, ja i mąż też nie.