Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przybieranie na wadze noworodka jak to robicie

Polecane posty

Gość gość

Otoz urodzilam synka z waga 3000 g. Spadek wagi byl do 2850 g. Po dwoch tygodniach - szok, waga jedynie 2880 g. Po kolejnych 11 dniach waga 3240 g. Karmie piersia, mleko mam bo az tryska jak piers nacisne. Synek ssie aktywnie, bo slysze jak przelyka. Nie chce dokarmiac. Ale jak czytam, jak niektorym, wiekszosci - dzieci przybieraja po 1 kg , albo nawet 1,4 kg w miesiac to ja sie zastanawiam, jak Wy to robicie, ze maluchy tak rosna??? Z pierwszym dzieckiem tez mialam taki problem, ze wolno przybierala na wadze, ale morfologia ok, dziecko praktycznie nie choruje. Czy mam sie martwic?

Gość gość
Nie martw się wazne ze przybiera a nie spada z wagi

Gość gość
Ale masz problemy.... nie słuchaj nikogo! Jak Ci powiedzą, że dwulatek ma czytać i pisać to będaiesz tego samego oczekiwała od swojego malucha? Jak jest zdrowy tzn. Że tak ma być i daj mu spokój.. chcesz żeby był grubasem w przyszłości??

Gość gość
moj syn na piersi przybieral tak ok 100g tygodniowo o ile pamiec mnie nie myli.

Gość gość
mam 2 tygodniowego wczesniaka waga 1900 po porodzie,nie spadła z wagi,a teraz wazy 2550,przybiera ok 200 na tydzień,karmie ja sama piersia,w dzien je nawet co 2 godziny a w nocy co 3.

Gość gość
A jeszcze normalnie ? Czy się glodzisz "dieta karmiacej matki "?