Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Jestem w w 6 tyg ciąży, a w głowie tysiące lęków :(

Polecane posty

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Jutro mam zamiar iść do lekarza po zwolnienie z pracy.Mam prace typowo fizyczną, jestem na nogach 8 h, jestem po prostu zmeczona i jak wracam to nic innego nie robie tylko śpie, więc nie mam siły na gotowanie zdrowych obiadów.... Boję sie że lekarz mi odmówi l4, to moja pierwsza obawa. POdjełam już decyzje z narzeczonym i on również uważa że taki charakter pracy nie jest dla mnie najlepszy. Kolejne co się boję, to reakcja kierowniczek w pracy. Grafik na marzec jest już zrobiony, i jak jutro dostałabym zwolnienie to sie boję co takiego usłyszę że na ostatnia chwilę przynoszę. Strasznie się boję tej rozmowy tym bardziej że nie pracuję tam zbyt długo... Kolejny lęk to o ciąże, tyle się słyszy o poronieniach że ja się okropnie boję że mi się to przytrafi ( to moja 1 w zyciu ciąża), i wtedy jak bym wróciła do pracy to chyba bym umarła widząć te wszystkie spojrzenia, bo wiem że kierowniczka powie innym tą wiadomość że poszłam na l4 ciążowe i wszyscy będa o tym wiedzieć. Chyba jakaś nienormalna jestem, że zamiast się cieszyć (to planowana ciąża i udało się za 1 razem) ja się zamartwiam. Jest to silniejsze ode mnie, mam doła. DZiewczyny czy wy też tak miałyście?

Gość gość
kogo to obchodzi?

Gość gość
Olej pracę, martw sie o siebie i o dziecko

Gość gość
Burza hormonów na początku ciąży okrutnie daje się we znaki. Musisz jednak wierzyć w to, że wszystko to co się dzieje zawsze jest (być powinno) robione z myślą o dziecku. Macierzyństwo to nie tylko przyjemne chwile ale także takie jak te pochmurne dni. Życzę Ci jak najwięcej uśmiechu! www.MartynaG.pl - blogująca mama. zapraszam

Gość gośćBasiaaaaaaaa
Do gościa z pierwszej wypowiedzi - MNIE TO OBCHODZI w szczególności!!!!

Gość gość
w tak wczesnej ciazy mozesz ie dostac zwolnienia, ale sprobuj najwyzej za kilka tygodni

Gość gość
Miałam tak samo, martwiłam się wszystkim tylko nie sobą. Nie myśl o pracodawcy, a jakby Ci się coś stało tzn wypadek itp tfu tfu tfu... musieliby dostosować grafik do obecnych warunków. Lekarzowi naściemniaj że masz pracę ciężką i musisz dźwigać, a nie możesz powiedziec o ciąży bo Cie wywalą. Nie martw sie na zapas bo ściągniesz wkońcu na siebie nieszczeście. Myślisz że pracodawca miałby w stosunku do ciebie jakieś skrupuły?

Gość gość
Głowa do góry! Wystarczy mniej skupiać się na złych rzeczach. Dla umilenia czasu zapraszam na blog szczęśliwej mamy: www.MartynaG.pl

Gość gość
6 tydzien i juz zwolnienie :O zalosna rozplodowa krowo przez takich jak ty ja nie dostane pracy ,bo szefowa bedzie myslala,ze sie rozmnoze jak krowa po krotkim okresie czasu i da mi smieciowa umowe :O:O x x x praca fizyczna na nogach 8 godzin jestes zalosna nierobie pieprzony jak masz poronic to poronisz i chuj ,ale po chuj w domu dupa siedzisz :O kase za darmo z moich podatkow

Gość gośćBasiaaaaaaaa
No ale skoro kobieta w ciąży powinna o siebie dbać to ja to przez prace mam utrudnione. Musze dzwigac ciezkie rzeczy, nie wysypiam sie jak wstaje o 4;45 no i nie mam czasu na gotowanie zdrowych rzeczy tylko jem cos w pospiechu. Jak mi nie da jutro zwolnienia to zmieniam lekarza. A uwazacie ze powinnam powiedzxiec w pracy zeby mnie oszczedzali czy lepiej sie nie odzywac w tej kwestii i po prostu jak bede miala l4 to przyniesc?

Gość gośćBasiaaaaaaaa
Do poprzedniej wypowiedzi- zalosne sa twoje komentarze, zastanow sie czlowieku o czym ty wogole piszesz. Gdyby nie kobiety ciezarne to nie bylo by populacji, ciebie glabie tez by nie bylo, no chyba ze znalezli cie w kapuscie. Wlasnie moge zwolnic teraz etat i moga dac komus umowe na zastepstwo za mnie i ktos sie z tego moze ucieszy. Najlepiej spadaj z tego forum bo nie reprezentujesz wystarczajacego poziomu wypowiedzi.

Gość gość
Idz do prywatnego - dostaniesz od reki :)

Gość gośćBasiaaaaaaaa
Też o tym pomyślałam, tylko że już bede musiala do konca ciązy chodzic prywatnie?Finansowo to bedzie dla mnie katastrofa przy moich zarobkach.....

Gość gość
jestes z duzego miasta?

Gość gość
zawsze możesz powiedzieć że brzuch cię pobolewa,masz kłucia w podbrzuszu,skurcze itp. wtedy dostaniesz od ręki l4, żaden lekarz nie będzie ryzykował, jest tak wczesna ciąża że poronienia są częste na ty etapie więc jeśli tak powiesz dostaniesz receptę na leki na podtrzymanie (których nie musisz kupować)+nakaz leżenia luib oszczędzania się+ L4. Dodasz jeszcze że masz pracę fizyczną ciężką i na 100% dostaniesz chorobowe. Znajoma tak zrobiła.

Gość gość
20:38 - nie wszyscy lekarze daja nfz - wiedza ze beda miec kontrole z zusu w razie L4 tak wczesnego...

Gość gość
Ja jesten w 7 tyg tez sie boje ale k***a juz lezec w domu??? W pierwszsj ciazy do 17 tyg pLamilM a do roboty chodzilam do 7 mies a mialam ciezka fizyczna prace po 10 godz. Jakos dziecko zdrowe o czasie urodzone. Na tym etapie ciazy mozrsz poronic lezac p***a do gory caly dzien. I nic ci nie pomoze zajmij sie praca leniu

Gość gość
jeśli dostałaby l4 ciążowe to najdłużej na miesiąc a sądzę że raczej na 2 tyg, przez 2 tyg w godz 7-15 powstrzyma się od chodzenia po mieście tylko przeczeka w domu. na początku ma prawo odczuwać bóle- rozciąganie macicy itp. ale nigdy nie wiadomo, dlatego z powodu bolu l4 dostanie a po tych 2 tyg może na następnej wizycie powiedzieć że już jest lepiej i l4 dostanie normalne-może chodzić. Lekarz wypisze dalsze l4 po incydentach odczuwania bóli w podbrzuszu. lepsze to niż chodzić do pracy i tyrać narażając zdrowie własne i dziecka.

Gość gośćppppp
Ja od 6 tyg jestem na zwolnieniu teraz już końcówka 33 tc jestem pracownikiem jednej z sieci hipermarketów i dźwigałam bardzo dużo, jeździłam wózkiem Widłowym Oczywiście Nie Elektrycznym itp ogólnie zapiepszałam 8 h dziennie na stojąco a właściwie to biegałam w nocy też W Końcu Stwierdziłam Ze To Za duże ryzyko i dałam zwolnienie od prywatnego lekarza szczęśliwi nie byli ale lepiej nie ryzykuj!!Ja juz jedną ciążę straciłam i uprzedziłam szefa ze proszę o zachowanie poufności i nie rozpoznawanie o tym fakcie . teraz mam abonament dla ciężarnych w Enel-med med bo pracodawca dopłaca do tego zapytaj i ty z jaką prywatną klinika ma twój zakład podpisaną umowę ja wydaje na to 50 zł miesięcznie i nie żałuję