Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny,nie zaszczepilam dziecka mmr,ma teraz 15 mcy i za chwilę czeka nas szczepienie błonica,tęzec,krztusiec,więc mam pytanie-czy jak pojdę na tą ostatnią,to od razu zaszczepią mi syna mmr? mmr chciałam odwlec ile się da,najlepiej gdyby młody miał skonczone 2 lata. a jeśli będą chcieli jednak szczepic a nie wyrażę zgody?zaszczepią mimo sprzeciwu?

Gość gość
Mam dobrego lekarza który powiedział mi że MOGĘ ZASZCZEPIĆ MOJE DZIECKO NA MMR JAK BĘDZIE MIAŁ np 4 LATA, JEŚLI CHCEMY !!. z tym obowiązkiem szczepień to ściema, mój dr powiedział że nie ma obowiązku szczepienia bo NIKT NA SIŁĘ NIE WEJDZIE DO MOJEGO DOMU I NIE ZASZCZEPI DZIECKA. i to nie jakiś konował tylko dr z W-wy, znany i często bywa w tv ponieważ jest dobrym ekspertem. ufam mu bo nie wciska mi kitu. nikt nie może cię zmusić mówisz NIE i nie mają prawa, bo niby jak siłą? moje dziecko ma 1,5 roku i ma ok 6 szczepionek a nie naście.

Gość gość
nie wyrażasz zgody, bądź stanowcza i powiedz nie i już. powiedz że w rodzinie występował po mmr NOP i Twój pediatra nie polecał teraz szczepić tylko za rok.

Gość gość
" powiedz że w rodzinie występował po mmr NOP i Twój pediatra nie polecał teraz szczepić tylko za rok. " przecież to bzdura jest- żaden lekarz nie uwierzy w takie kłamstwo

Gość gość
boję się,ze nie wyrazę zgody,a oni i tak go zaszczepią,w mojej przychodni szczepi pielęgniarka,ktora szczepiła mnie ,jak byłam dzieckiem,ona uwaza ,ze kiedys tasmowo się szczepiło wszystkie dzieci a teraz jakies fanaberie,matki głupot się naczytają i panikują

Gość gość
a ja się boję tej szczepionki,i będę odwlekac ile się da,czytałam wiele na ten temat,wstrząsające są opisy rodzicow dzieci,ktore miały odczyny poszczepienne

Gość gość
właśnie w środku europy zaczynają umierać dzieci "trendi" rodziców

Gość gość
Autorko zobacz sobie wczorajsze wydanie Wiadomości, w Niemczech zaczęły się skutki mody na nieszczepienie, szybko rośnie liczba zachorowań, a 18 miesięczniak zmarł. Jest już chora dziewczynka w Polsce. Jakoś nie jest to "choroba wieku dziecięcego, którą każdy musi przejść".

Gość gość
1:40 To zobacz sobie w tych Wiadomościach matkę, ktöra zajmuje się synem, który na skutek powikłań po odrze jest w stanie wegetatywnym od 30 lat.

Gość gość
tu autorka.ja chcę zaszczepic synka ,ale najlepiej pojedynczą szczepionką,tylko na odrę,z tym szczepieniem chcę poczekać,aztrochę podrosnie-boję się nop-ale tez boję się powikłan po odrze. teraz jest mocno przeziębiony,wczesniej wychodziły zęby,więc i tak narazie nie pójdziemy .

Gość gość
Ja tam ze stoickim spokojem czytam informacje o tej strasznej śmiercionośnej odrze, na ktorą chorowali nasi rodzice, wujkowie, dziadkowie (a szczepieni nie byli) i cudem uszli z życiem! Wszyscy! Bójcie się bójcie! Nadchodzi następnia propaganda! !! Leccie się zaszczepic

Gość gość
Rocznie 170 000 zachorowan na odre w Europie i kilkanascie przypadkow smiertelnych, normalnie pogrom, epidemia gorsza od eboli. Nie dajcie sie nabrac tej propagandzie szczepionek. kiedys kazde dziecko przechodzilo odre i nie bylo problemu.