Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocław: pierwszy przypadek odry od trzech lat. Dziewczynka nie była szczepiona,

Polecane posty

Gość gość
Odra to jeden z najbardziej zakaznych wirusow na swiecie. naprawde wierzysz ze nietoperz nie jest zdolny zarazic dziecko? Nie musi sie do niego zblizac a nietoperze wystepuja wszedzie.

Gość gość
Nie, dziecko to nie pies czy kot. Ale szczepionki dzialają na podobnej zasadzie. Więc pytam. Szczepicie psy?

Gość gość
Nie nie szczepie psa. nie mam psa.

Gość gość
A gdyby niezaszczepiony pies ugryzl dziecko?

Gość gość
ja tam na odre nie szczepie, kiedys kazde dziecko na nia chorowalo i nikt nie robil problemu teraz na wszystko by szczepili.

Gość gość
pewnie, niech robią się komplikacje a niemowlaki niech są zagrożone czymś poważnym :) kiedyś to się przechodziło przez droge a teraz jakies pasy, światła robią. na co to komu :)

Gość gość
widac ze wiedze to ty masz znikoma. Kiedy nie szczepiono na odre a kazdy ja przechorowywal to niemowlaki byly chronione bo matki mialy porzeciwciala przeciw odrze na cale zycie, teraz po wprowadzeniu szczepien niemowlaki to grupa w ktorej jest bardzo duzo zachorowan bo matki nie maja przeciwcial juz po szczepieniach w mlodosci i nie chronia niemowlakow.