Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dokąd w podróż poślubną?

Polecane posty

Gość gość

Gdzie mogę pojechać w podróż poślubną? Nie mam żadnego pomysłu. Ślub w czerwcu. Doradźcie coś!

Gość inga121
Jak nie masz żadnych dziwnych wymagań, to może Grecja? Jest tam bardzo ładnie, no i dużo osób jeździ tam w podróż poślubną. Mają z pewnością wiele pięknych luksusowych hoteli, gdzie można spędzić miło czas, pogoda jest pewna, że będzie dopisywać i myślę, że to raczej dobry kierunek. Sama tam byłam na wycieczce, z biurem podróży aviatourtravel w zeszłym roku i bardzo mi się podobało. Chociaż my odpoczywaliśmy tylko tydzień, a przez drugi tydzień zwiedzaliśmy. No i mi bardziej na tym zwiedzaniu zależało, ale to już jest sprawa indywidualna. Domyślam się, że podczas podróży poślubnej będziesz wolała raczej leniuchować z mężem i cieszyć się jego towarzystwem.

Gość gość
Nie wiem jaki masz budżet, a to ważna kwestia. Ja polecam Paryż albo Wyspy Kanaryjskie. W czerwcu fajne może być też polskie morze, np. Hel ;) tu są fajne porady http://www.planowaniewesela.pl/podroz-poslubna.html , mam nadzieję, że coś Ci pomogłam ;)

Gość gość
Wyspy Zielonego Przylądka :)

Gość gość
Zacznij od tego, ile chcesz na podróż poślubną przeznaczyć i czy ma być luksusowo, czy interesująco, czy np. ekstrawagancko. Chcesz Rayanairem na 5 przesiadek, czy limuzyną do pokoju, w którym nad łóżkiem będzie baldachim, a w lodówce szampan.

Gość gość
Zgodzę się z osobą powyżej: pomyśl ile chcecie na podróż przeznaczyć, czy wolicie na własną rękę, czy z biurem podróży? Czy chcecie głównie się relaksować np. opalając się i pływając w morzu/basenie czy wolicie aktywny wypoczynek, zwiedzanie itp. Czy chcecie jechać w podróż od razu po ślubie czy trochę poczekać. Czy miejsce, które wybraliście nadaje się do odwiedzenia w tym okresie? Bo np. ślub w lipcu i wyjazd zaraz potem do Egiptu to morderstwo jak ktoś źle znosi upały. A wyjazd do Londynu w listopadzie czy grudniu to ryzyko deszczu/ śniegu z deszczem i "szarówki" przez cały pobyt.

Gość gość
w cieple kraje :) my wezmiemy jakas fajna oferte z last minute z jakiegos fajnego biura podrozy ... zawsze cos fajnego sie trafi... po co przeplacac :)

Gość gość
Może na Miniorkę? Ogólnie radze wybierać wycieczki last minute. Zaplanować sobie w któym tygodniu się chce wyjechać i znaleźć w tym terminie ciekawe oferty :)

Gość gość
Możesz sobie zorganizować ceremonię ślubną za granicą i od razu tam spędzić podroż poślubną. Wiadomo, że z organizacją wesela i przyjazdem gości weselnych może być różnie, ale właśnie w taki sposób moja przyjaciół wyszła za mąż. Zdecydowała że ceremonia ślubna i podróż zorganizują sobie we Włoszech, bo tam poznała obecnego męża. Sprawdzili ofertę biura podróży http://cortinatravel.pl/ i z nimi uzgodnili termin oraz wszystkie szczegóły ceremonii. Na ślub zaprosili bliską rodzinę i tam powiedzieli sobie sakramentalne „tak’. Po uroczystości goście wrócili do Polski a nowożeńcy zostali we Włoszech w podróży poślubnej.

Gość gość
Mazury :)

Gość gość
Najkrócej - tam gdzie będziecie mieli dla siebie najwięcej czasu. I musi być ładnie. Mogą być wspólne spacery po górach, jeśli to lubicie (zboczenie ze szlaku w kosówkę w celu szybkiego seksu grozi w Tatrach mandatem), ewentualnie jakaś fajna plaża, czy nawet ten kajak na Krutyni. Ważne, żeby było bez zgiełku, żeby można było za pierś złapać i buziaka namiętnego dać, bo w sumie o to przede wszystkim chodzi. Rzym piękny, ale z uwagi na zgiełk odpada. Ostatecznie Paryż, tam się całują na ulicach.

Gość gość
jak będą się chcieli po seksić to mogą to robić w nocy!;)

Gość gość
taaak, jak kto ma 50 lat, to mu w nocy wystarczy. My byliśmy w Zakopanem, jedna wycieczka na Giewont, której i tak żałowaliśmy, bo w tym czasie można było robić coś innego. No ale mój man wiedział, po co sobie wziął mnie za żonę. Ech to były czasy!

Gość Tomassitos
Ja jadę na Santorini - wprawdzie nie w podróż poślubną,ale na urlop z dziewczyną. Może Was to zainspiruje: http://kronikaodkrywcow.pl/pl/blog/5-rad-jak-sp%C4%99dzi%C4%87-romantyczny-czas-na-santorini-1/ Mnie w każdym razie pomogło podjąć decyzję. Pozdrawiam