Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko z rocznika 2010 ,szkoła pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z Was wie ,czy jak dziecko które powinno rozpocząć naukę w szkolnej zerówce od września 2015 nie pójdzie do niej to ja mam to iść zgłosić .

Gość gość
musisz mieć dla niego odroczenie z obowiązku szkolnego z poradni i zanieść je do szkoły

Gość gość
jak twoje dziecko jest z 2010 roku to od września idzie do zerówki, obojętnie czy szkolnej czy przedszkolnej. Do szkoły od 2016 r

Gość gość
przecież do zerówki musi iść, odroczyć to możesz od szkoły.

Gość gość
On ogóle w Polsce nie idzie dlatego pytam czy musze iść do szkoły tutaj i to zgłosić.

Gość gość
to zapytaj na forum angielskim.

Gość gość
A co mi po Anglii tam nie mieszkam i się nie wybieram.

Gość gość
Jest obowiązek przedszkolny (zerówka) czy to w przedszkolu, czy w oddziale przedszkolnym w szkole dla wszystkich 5-latków z rocznika 2010. Dziecko może chodzić do zerówki albo w przedszkolu albo w szkole. ALE MUSI CHODZIĆ. Żeby go odroczyć od tego obowiązku trzeba iść do poradni i zdobyć zaświadczenie, że się nie nadaje.

Gość gość
A gdzie mieszkacie? Za granicą? Co ma do tego polska szkoła?

Gość gość
Jeżeli dzieci zameldowane w Polsce to przyślą wezwanie z rejonowej szkoły (jeżeli wcześniej nie zaniesiesz) o dostarczenie zaświadczenia gdzie dziecko uczęszcza do szkoły.

Gość gość
Albo nie przyślą. Mój siostrzenica urodziła się w Austrii, obywatelstwo miała polskie. Dopiero w gimnazjum zorientowali się ze nie chodzi do szkoły. Siostra musiała przetłumaczone świadectwa im przesyłać chyba ze 2 razy bo nagle problem się zrobił. Może lepiej zadzwoń do szkoły albo wydziału edukacji w swoim mieście i zapytaj jak to formalnie załatwić.

Gość gość
O to chodzi ze w Polsce musiał by iść do zerówki w Norwegii dopiero pójdzie za rok do pierwszej klasy bo tam nie ma zerowki i dzieci w wieku 6 lat ida do szkoly a starszy syn chodzi w Norwegii juz do 6 klasy i parę lat temu jak był w 2 klasie to przysłali mi pismo nie że szkoły a z kuratorium ze dziecko do szkoły nie chodzi ,musiałam latać i się tlumaczyc .W Norwegii i w Polsce mam zameldowanie tak samo Więc muszę iść jednak do tej szkoły w Polsce aby potem nie przysłali ,z przychodni tez przesyłają co jakiś czas na szczepienia .chociaż wysłałam ze dziecko nie mieszka w Pl.