Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kąpiel po porodzie naturalnym

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nie było u mnie jeszcze położnej i mam szwy wiem, że w tym momencie tylko prysznic i podmywanie się po sikaniu itp. Chodzi mi bardziej o to kiedy będę mogła usiąść w wannie chociaż na 15 minut i bardziej komfortowo się umyć bo nienawidzę prysznicy.. Któraś odpowie ? Nie popękałam, ale byłam nacięta i jakoś szczególnie nie czuję tego nacięcia.

Gość gość
jestem połozną. ogolnie jesli krocze bylo naciete lub samo peklo, co wynika z Twojego postu masz tam rane. wiec póki calkowicie sie nie zagoi, powinnas kąpać się w wannie. A jak narazie w miare mozliwosci noś przewiewną bielizne, wietrz krocze wtedy szybciej dojdzie do siebie.

Gość gość
Jak to powinna kąpać się w wannie? Moim zdaniem dopiero po pologu. Rana raną, ale przecież moze dostać krwotoku z macicy

Gość gość
oj przepraszam, miało być,, nie powinnaś kąpać się w wannie". Tylko prysznic, podmywanie się wodą, najlepiej z mydłem ,,biały jeleń" lub czyms takim. Co do krwawienia macicy, przeciez.. nie bedzie to wrzatek wiec nie przesadzajmy. CIEPŁA woda nie zaszkodzi ale tak jak pisałam, dopiero po tym jak krocze w supełnoci się zagoi. A woja drogą, połóg trwa 6 tygodni więc jesli autorka chce byc ,,ksiązkowa", to najlpeij byloby się wykąpać dopiero po tym czasie.

Gość gość
Ja kapalam się sen tyg po porodzie . We wannie .