Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge smazyc na oliwie?

Polecane posty

Gość gość

Kurcze skończył mi się olej a mam chore dziecko i nie mogę wyskoczyć do sklepu ,muszę podsmazyc kurczaka,warzywa w tym marchew ,brokol i to nie będzie krótkie smażenie a w domu z tłuszczy mam tylko masło ,olej sezamowy i oliwę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak extra vergine to nie, bo spalą się olejki aromatyczne, do smażenia najlepszy olej rzepakowy, a oliwa tylko z drugiego tłoczenia. Lepiej rozpuść masło i sklaruj (zbierz piankę w białka) i usmaż na maśle, ono się nie przypala po sklarowaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawictwo pospolite 137
nie możesz .. Juz lepiej na smalcu niż na oliwie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzięki dziewczyny czyli czekam na męża :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uduś na parze bez oleju. Tez bedzie i nawet zdrowsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Akurat facet ci doradził a nie dziewczyna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz. Smażę i nic się nie dzieje. Kasia Bosacka w "Wiem, co jem" mówiła, że można.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A to tym bardziej dziękuje w końcu najlepsi kucharze to faceci :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×