Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki przeciwbólowe a wpływ na płód

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś coś wie w tym temacie jestem w ciąży prawdopodobnie 10 tydzień dopiero się dowiedzialam a wizyta za dwa tyg u dr. nie wiedząc o ciąży gdy złapała mnie rwa kulszowa brałam przez 7 dni 3 razy dziennie tabletki na receptę przeciwbólowe a następnie 10 dni zastrzyki do mięśniowe bardzo się teraz obawiam O maleństwo czy w takim okresie mogły one zaszkodzic dziecku jeżeli tak w jaki sposób czy może być chore

Gość gość
jakie leki bralaś i w jakim okresie to było?

Gość gość
Tego ci nikt nie powie ogólnie kobieta w ciąży może przyjmować paracetamol, tylko i wyłącznie, a to czy miało to wpływ dowiesz się już po porodzie. musisz być dobrej myśli, trzeba wieżyc że wszystko będzie dobrze, a nawet jak nie, to nie zawsze musi to być wpływ tych leków.

Gość gość
też mam rwe kulszową, od ginekologa prowadzącego ciążę dostałam informację że nie można brać żadnych leków przeciwbólowych (przeciwzapalnych), natomiast jak trafiłam na konsultację do takiego starszego pana profesora to mi powiedział że można brać tylko żeby nie przesadzać z ilością, więc co człowiek to opinia. Nie martw się, stres jest gorszy chyba od wszystkiego.

Gość gość
Kobiety biora nawet antybiotyk i to nie raz a pare razy i to nieprawda ze jka lekarz przypisze to jest ok, antybiotyk to antybiotyk a kazda kobieta kazdy lek bierze na wlasna odpowiedzialność

Gość gość
Niektore antybiotyki sa bezpieczne w ciazy. Lepiej wziac antybiotyk niz czekac az bakterie np.z infekcji ukladu moczowego dotra do plodu. Autorko zalezy jakie to byly leki przeciwbolowe. Niektore na pewno moga wywolac powazne wady u plodu. Umow sie w 12tc na badanieusg to dokladniejsze tzw ggenetyczne. Lekarz wszystko sprawdzi i odpowie na Twoje pytania.