Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dancia24

Po jaką cholerę tyle salonów fryzjerskich!!

Polecane posty

szukałam salonu fryzjerskiego dobrego, gdzie fryzjerka sama dobierze mi odpowiednią fryzurkę. I niestety stara śpiewka a jaką fryzurę pani chce? mówię przyszłam żeby mi tu zaproponowano. Po co tyle salonów pootwierali jak i tak niema do kogo iść obciąć fajnie włosów pozamykałabym połowę salonów żenada chyba zacznę zapuszczać((

Gość gość
taka prawda jest wszystkie fryzjerki obcinają na jedno kopyto

Gość gość
żenada to ty jesteś :( co to znaczy OBSTRZYC????? Sama sobie obciach robisz :)

teraz jest moda na to, bo na taki biznes mogą dostać dotację z UNII... ja za każdym razem miałam jak Ty , pytałam jaką fryzurę mi polecają i nie wiedziały! ale to też jest tak, że może boją się coś zaproponować, bo potem będzie na nie, jak źle doradzą, boją się gniewu klientu i wolą bezpieczne fryzy, mi raz fryzjerka powiedziała,że może mi ściąć najwyżej 10 cm, nie więcej bo potem będą mi się źle układały jak będę mieć za krótkie :D

Gość gość
moja kuzynka jest fryzjerką po szkole jej poziom jest zerowy jak kiedyś obcięła naszą kuzynkę to ta wyglądała jak papuga w dodatku kolor jej nie pasował ale to nie jej wina po prostu nikt tych dziewczyn w szkołach nie uczy taka prawda to co mi opisywała kuzynka to na praktykach tylko sprzątała i myła głowy :O

Gość gość
A ja ostatnio musiałam nagle zrobić sobie zdjęcie wiec chciałam cos z włosami koniecznie zrobić i latalam po zakladach jakie zostały mi polecone ale w żadnym nie mieli czasu dla mnie bo się nie umowilam,wiec zdesperowana podeszłym do malutkiego kiepsko wyglądającego salonu i poprosiłam fryzjerke o ścięcie i o dziwo pani wytłumaczyła mi ze fryzura będzie dla mnie nie korzystna i dla czego po czym zaproponowała inne cięcie i to był strzał w 10 byłam mega zadowolona w sumie to był dopiero drugi raz kiedy naprawdę zadowolona wyszła od fryzjera

Dokładnie mojej kuzynki córka ma praktyki w salonie prowadzi go jedna fryzjerka nabrała 5 uczennic pytam co was uczy a ona chodzimy po zakupy do niej do domu posprzątać dziecko pilnujemy. jest dziewczyna w 2 klasie i nie potrafi nożyczek trzymać. Liczy się kasa. Po 3 latach dostaj***absko po 7 tyś za osobę.

Gość gość
Z salonami fryzjerskimi jest jak z restauracjami. Są najlepsze, średnio lepsze i byle jakie żeby żołądek napchać. Jest różnica pomiędzy fryzjerką a edukowaną stylistką. Ja też szukałam po przeprowadzce. Nie wstydzę się pytać o doświadczenie i kompetentne douczanie się do zawodu fryzjerstwa. Gyby moje włosy były bardzo bujne i szybko odrastały to nie przeszkadzałoby mi służenie jako królika doświadczalnego. wiadomo, praktyka czyni mistrza. Ale nie w moim przypadku.

Gość gość598
a ja wcale nie chodzę do fryzjera i też żyję :) włosy mam w dobrej kondycji, a fryzura nie ma dla mnie większego znaczenia bo i tak mam zawsze związane włosy

Ja mam piękne długie czarne włosy podcinam tylko końcówki.Więc nie mam tego problemu, albo wpadnij do Gdyni zaprowadzę ciebie do salonu gdzie usiądziesz na fotelu a Pani zaproponuje tobie świetną fryzurę**)**)**)

Gość gość
ja trafiłam na jedną fryzjerkę która dobrze cięła...ale z doborem fryzury do mojej niestandardowej twarzy już sobie nie poradziła.

Gość atti22
Żona chodzi do fryzjera, ale czasem muszę ją sam obcinać żeby zrobić porządek z tym co ci fryzjerzy nabałaganili. Potem na jakiś czas jest lepiej

Gość atti23
Żona chodzi do fryzjera, ale czasem muszę ją sam obcinać żeby zrobić porządek z tym co ci fryzjerzy nabałaganili. Potem na jakiś czas jest lepiej

Ciężko trafić do dobrego salonu fryzjerskiego, bez względu na cenę zapłacisz 60 zł czy 300 zł i tak jesteś nie zadowolona bo nie tak cie ścięła, najlepsza fryzjerka z polecenia, popytaj koleżanki...

Gość gość
Niektóry rzeczy można próbować robić samemu w domu, np prostsze cięcia czy męskie cięcie, wystarczy mieć porzadne nozyczki, ja mam stąd http://www.fryzomania.pl/category/nozyczki-fryzjerskie mama mi kupila powiedziala ze mam zaczac sie uczyc sama i sa juz jakies postepy :)