Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kupić odkurzacz? Jakieś przykłady?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj otrzymałam zamówiony odkurzacz, ale go zwracam to model Vax ZEN C88. Niestety jest ogromny, do tego strasznie ciężki, niewygodne opróżnianie a ciągnie tak samo jak ten który mam. Potrzebuje super ssacy odkurzacz ale nie ważący jak wór z kamieniami, solidny i bezworkowy. Jakie macie nowe odkurzacza i możecie polecić?

Gość gość
ja właśnie w tym tygodniu kupiłam suuuper odkurzacz tym razem postawiłam na philipsa i jestem strasznie zadowolona!! patrz na siłę ssącą, ten mój ma 450 mocy i tak odkurza że dywany wciąga na największej mocy! Zelmery niech się schowają, bo właśnie miałam je zawsze

Gość gość
Kurcze a już się ucieszyłam, ale ja nie chce workowy... chce otworzyć siu i nie ma.

Gość gość
nie przesadzasz? co za róznica czy wywalasz worek czy nagromadzony syf w odkurzaczu? dla mnie najwazniejsza była siła ssąca nic poza tym, z workami całe zycie się odkurzało wiec co za problem. Tym bardziej ze tu ogromny worek

Gość gość
Polecam dirt devil są bezworkowe i maja powera

Gość gość
zelmer twix

Gość gość
Podaj konkretny dirt devil model, bo już na nie patrzyłam. Ja od wielu lat mam bezworkowe, teraz mam hoovera, wcześniej był no mistrz wciągania dosłownie AEG Electrolux ZCX-6201 więc od wielu wielu lat nie bawie się w zakładanie worków. Wiem jakie jest porównanie i już na worek nie przejdę. Bo bezworkowe też dobrze dzialają, szykam nowego modelu równie dobrego jak miałam. Ale ten ktory zamowiłam, uważam konstrukcyjnie - porażka i wagowo.

Gość gość
zelmer twix - ale który? cyferki poproszę

Gość gość
claris

Gość gość
modelami poproszę

Gość gość
To zależy co kto lubi. Ja miałam takie bezworkowy kiedyś elektorluxa i bardzo dobrze mi się sprawował, ale podczas budowy domu zdecydowałam się na montaż centralnego odkurzacza (http://www.odkurzaczedomo.pl/) i już nigdy bym się nie zamieniła na żaden tradycyjny odkurzacz. Nieporównywalna wygoda i oszczędność czasu.

Gość gość
Ja zainwestowałam w odkurzacz przemysłowy do czyszczenia na sucho i mokro od www.profieurope.eu bardzo dobrze pierze wykładziny, ssie dobrze, jest wydajny , mam duży dom i sprzątanie z nim to przyjemność

Gość gość
Zakupiłam jakiś czas temu wodny odkurzacz Rainbow www.odkurzaczrainbow.pl i lepiej nie mogłam trafić, ma dwustopniową filtrację dzięki czemu usuwa prawie 100% zanieczyszczeń znajdujących się w domu, świetnie usuwa wszelki brud i kurz

Gość gość
No i kupiłam w końcu dwa odkurzacze. REWELACJA Bosch prosilence 66 cichy, w końcu ma taką długość razem wzięta kabla, rury teleskopu, że nie latam i nie przepinam kabla - co za ulga jeździ za mną tak łatwo i lekko, nie to co ciągnięcie barana za sobą jak dotąd każdy jeden przy nim to baran moc ssania ma ustawianą, na największej oderwać od dywanu trudno drugi podręczny - bałam się, ale kupiłam i też REWELACJA Bosch Athlet stoi sobie, kiedy potrzebuje biorę - on jest podręczny- stojący, nie da się dojść nim do szczelin, gdzieś tam w zakątkach, ale nie o to chodziło , mi chodziło o podręczny, np. wbiegły dzieci do domu naniosły piachu, cyk odkurzam bez wyciągania,podłączania odkurzacza tradycyjnego, wysypałam mąkę w kuchni, cyk posprzątane, generalnie tym latam codzinnie, zawsze w kuchni, bo wiecznie coś na podłodze - jedno dziecko samo robi sobie kolacje czasami :) no to widać po podłodze Jego się ładuje i jest bezkablowy, ale ma 3 moce ssania, 1 bez obrotowej szczotki to na kurz generalnie, 1- świetnie odkurza podłogi płaskie, zbieranie super, na 2 to już tylko kudłaty dywan, bo na 2 nie da się zrobić podłogi, bo się za mocno do niej przyczepia ciężko ruszyć, za duża moc ssania. Ale na 2 odlepiłam dwa razy gumę do rzucia, po prostu ustawiłam na niej włączyłam moc 2 i zebrał :) Oba bezworkowe, co za ugla, nie wyciągam z szafy worków ( jeden wyciągać, nowy założyć) kupować nowe itp. Dla mnie to ważne. Otwieram pojemnik, wysypuję do reklamówki - a wszystko samo spływa, bo to głądki plastik i wkładam pojemnik, potrafię rąk nie ubrudzić, ale i tak myję, od takie przyzwyczajenie alergika. Szybkość i wygoda, lekkość, dobre prowadzenie, zasięg, bezworkowy i moc ssania - długo trwało szukanie, ale mam. Pozdrawiam!