Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy prywatne uczelnie naprawde są postrzegane jako

Polecane posty

Gość gość
ale to nie żaden obowiązek douczać sie zawodu zdobytego w technikum, wolna wola

Gość gość
Wedlug mnie nie ma zadnej roznicy miedzy uczelniami prywatnymi a państwowymi. Jeżeli wybierzesz sensowny kierunek i przykladasz się do nauki po każdej uczelni znajdziesz prace. Ja skonczylam uczelnie prywatna http://www.majka.edu.pl/ i nie mialam problemu ze znalezieniem pracy po jej ukończeniu

Można nie dostać się na prywatną uczelnię (PJWSTK chociaż), a dostać się z podstawową maturą na dzienną archeologię na UW. Sama studiowałam publicznie, dziennie, na państwowej uczelni. Zrezygnowałam, nie mam czasu na nieogar administracji i problemy ze wszystkim. Teraz do dziekanatu stoję pięć minut, a nie pięć godzin. Jednocześnie mogę w końcu pracować, bo wybrałam studia weekendowe, a zajęcia mam trudniejsze niż na poprzedniej państwówce, gdzie nic nie musiałam robić i miałam dobre oceny. Wszystko zależy od uczelni, od wydziału i kierunku.

Gość gość
Pierwszy raz się spotykam z takim określeniem. Sama studiuje na http://www.wsu.pl/ i jestem bardzo zadowolona z toku studiów, atmosfery, podejścia wykładowców. Maturę zdałam dosyć dobrze, na pewno przyjęliby mnie również na państwową.

Gość gość
Ja studiuję w łódzkim medyku, nie zauważyłam żeby uczelnia była postrzegana jako gorsza czy coś w tym stylu. Jest to pełnoprawna uczelnia, na której wszystko działa tak jak należy, są mili ludzie, po której da się znaleźć pracę.