Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty !!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałam się zapytać ile wam płacą mężowie alimentów na dziecko?? A ile dostajecie alimentów na siebie?? Bede starac sie o alimenty na dziecko i siebie. nie mam gdzie mieszkac i nie mam pracy jak myslicie ile bym dostała alimentów. Mąż na umowie ma najniższa krajowa ale zarabia ponad 4 tys,

Gość gość
na siebie nie dostaniesz - a na dziecko najwyżej 350 - taki kraj!

Gość gość
Co to za alimenty na siebie? Alimenty są na dziecko a nie na utrzymywanie nieporadnej życiowo kobiety. Możesz mi to wyjaśnić jakim cudem mężczyzna w dodatku obcy ma cię utrzymywać?

Gość gość
ALIMENTY na zone sad moze przyznac jezeli nie ma srodków na utrzymanie.

Gość gość
gość dziś Co to za alimenty na siebie? Alimenty są na dziecko a nie na utrzymywanie nieporadnej życiowo kobiety. Możesz mi to wyjaśnić jakim cudem mężczyzna w dodatku obcy ma cię utrzymywać? xxx jeżeli matka dziecka z jakichś przyczyn nie może podjąć pracy to ma nie jeść i nie płacić rachunków mimo, że zajmuje się 24 godziny na dobę dzieckiem? sama sobie tego dziecka nie zrobiła!!! x a tak w ogóle to jestem za tym , żeby w razie rozwodów czy rozstań zostawiać dziecko ojcu - niech zobaczy jaki to miód! idź do pracy, miej kochanków, baw się dobrze i wyślij co miesiąc facetowi 300 zł - zobaczysz jak szybko zmieni zdanie, odda ci dziecko i zaproponuje 1000 zł alimentów miesięcznie

Gość gość
Zależy od pensji ex męża . Jedna znajoma dostaje 600na jejedno. Druga 400 na dwójkę więc różnie

Gość gość
moja znajoma sąd wysmiał jak chciała alimenty na siebie, powiediał ze ma zdrowe raczki i czas ruszyc d**e do roboty

Gość gość
Dawałaś doopy i jeszcze alimenty chcesz;/

Gość gość
gość dziś moja znajoma sąd wysmiał jak chciała alimenty na siebie, powiediał ze ma zdrowe raczki i czas ruszyc d**e do roboty x No i chyba inaczej i nie mógł zrobić...

Gość gość
ja tez sie rozwodze i nie rozumiem jak mozna chciec alimenty na siebie, jak sie jest całkowicie zdrowym i zdolnym do pracy, to na serio bezczelnosc i lenistow zony. Przeciez jak nawet dostanie te alimenty to to jest smieszna kwota za która nie utrzyma siebie i dziecka i i tak musi isc do pracy

Ja jestem po rozwodzie .Sąd przyznał alimenty na dwoje dzieci 4 l i 2l 900zł po czym były maż wniósł pozew do sadu apelacyjnego o zmniejszenie alimentów i czekam już 8 miesięcy na rozprawe a do tej pory płaci 700 i cały czas NARZEKA gdyż zarabia ok 2,500 ja do pracy pójść nie mogłam gdyż wychowywałam i wychowuje dzieci a na nianie nie stać mnie !!!!Czy ktoś orientuje się czy po wydaniu wyroku z Sądu Okregowego do sprawy apelacyjnej on nie musi mi płacic alimentów .... ???????

Gość gość
To co nie płaci będzie musiał oddać więc wpędzi sie w długi.Ja mojemu eksowi zaproponowałam żeby wziął córke do siebie bo ja musze iść do pracy i nie mam z kim dziecka zostawić. Zaraz stękał że nie może bo on też musi z czegoś żyć a z pracy nie zrezygnuje