Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Userr02x

Wymaz z języka Candida sp dodatni , co znaczy i jak leczyć?

Polecane posty

Witam. Ogólnie źle się czuję od bardzo, bardzo dawna (ponad dwa lata) Dokucza mi ciągłe zmęczenie, uczucie zimna, bóle mięśniowe, brak pamięci, koncentracji, drżenie rąk. Zrobiłem mnóstwo badań i wyników, byłem u wielu lekarzy. Wykluczyłem badaniami boreliozę, wszystkie badania z krwi mam dobre, z podwyższonych lub przekroczonych wyników : TSH: 4,37 (Norma: 0,27-4,2) Żelazo: 190 (Norma: 33-193) (wcześniejsze moj***adania w granicach 210) Cholesterol całkowity: 184 (Norma: mniej niż 190) (we wcześniejszych badaniach miałem ok. 210.) Ogólnie od bardzo dawna mam biały nalot na języku no i przy tym nie miły zapach oddechu. Nalot się robi nawet niedługo po porządnym szczotkowaniu. Ślinę mam gęstą, często jakby flegmę. Ogólnie wszyscy lekarze którym opowiadałem o tym języku to lekceważyli to i mówili, że jest ok. Korzystając z okazji, że byłem w innej sprawie u Dermatologa zapytałem o ten język. Pani Doktor zleciła zrobienie wymazu z języka, zrobiłem i wyszło na wyniku: Candida sp. : dodatni (+) Wizytę mam za jakiś czas u dermatologa, rozumiem, że coś jest nie tak i badanie wyszło nie tak? Co to oznacza i czy to coś poważnego? Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.

Gość gość
Byłem u dermatologa i dostałem: -Tabletki twarde Flucofast 100mg (przez 7 dni) -Nystatyna 2op. w zawiesinie, smarowanie i połykanie zawiesiny przez dwa tyg. - Wprowadziłem sobie dietę, od dwóch tygodnia nie jadam praktycznie żadnych cukrów, słodyczy, ziemniaków, produktów konserwowych, ogólnie jadam same warzywa, ciemny chleb z ziarnami i ogólnie produkty dozwolone w diecie przeciwgrzybicznej. Na razie po tygodniu różnicy niestety żadnej nie widać, czy coś się jeszcze zmieni? Zużyłem już dwa opakowania nystatyny i idę do lekarza po receptę na kolejne dwa... Ktoś może doradzić?

Gość gość
A propos diety na Canddide, to bardzo bym prosił o wskazanie tego który będzie najbardziej odpowiedni dla mnie: Chleb 1: Chleb razowy -skład: mąka razowa typ 2000, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, zakwas naturalny, sól, drożdże Chleb 2: Chleb (mało informacji bo sklep prosto z piekarni nie pakowany, skład tyle co Pani w sklepie powiedziała.) -skład: mąka żytnia 90%, mąka pszenna 10% + dodatki Chleb 3: Chleb z orkiszem -skład: mąka żytnia 35%, woda, mąka orkiszowa 12%,słonecznik 8,5%, płatki ziemniaczane, otręby pszenne 2,5%,ekstrakt słodu jęczmiennego, wysoko proteino-wana mąka pszenna, inne, Chleb 4 Chleb Jakubkowy -skład: mąka żytnia razowa 72%, woda, słonecznik 10%, siemię lniane 8%, żyto krojone 5%, sezam 1%, płatki owsiane, sól, drożdże. Chleb 5 Chleb na naturalnym zakwasie, pełnoziarnisty, żytni -skład; mąka żytnia, pszenna, woda, żyto krojone 15%,słonecznik 10%,siemię lniane 6%,drożdże, sól, ekstrakt słodu,

Gość gość
a co zescie lizali?to jest grzyb i trzeba sie z tego wyleczyc .

Gość gość
O kurczę, masakra...

Gość XandraW
Normy TSH w Polsce sa stare i zawyżone. Nowsze badania wykazuja, ze o niedoczynnosci mowimy kiedy wynik jest nizszy, nie przypominam sobie teraz ile dokladnie, ale na pewno mniej niz 4 :) "ciągłe zmęczenie, uczucie zimna, , brak pamięci, koncentracji, drżenie rąk" to klasyczne objawy niedoczynnosci tarczycy. Wyglad jezyka sugeruje zakazenia drozdzakami najczesciej sa to grzyby candida, ale zreszta sam napisales ze wynik jest dodatni. Grzyby Candida daja objawy grypopodobne jak u ciebie bole miesniowe.