Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty i biegunka u 18 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam moja coreczka zle sie czuje dzisiaj miala biegunke 4 razy do tego 3 razy wymiotowala zaraz jak tylko cos zjadla albo wypila mleczko lub sok/wode :( teraz zasnela ale boje sie ze nie uslysze w nocy jak wymiotuje i sie zakrztusi :( dodam ze mala ma pokoj osobno chcialam ja dac do sam do lozka ale stanowczo odmowila i chciala do siebie do lozeczka:( czekam az maz przywiezie cos na wymioty z apteki ale i tak sie boje ze w nocy sie udusi wlasnymi wymiotami poniewaz przed snem wypila troche kubusia :( co mam robic?:(

Gość gość
dodam ze jak tylko zwymiotowala poczula sie dobrze chciala sie bawic smiala sie itp ale jak tylko cos zjadla lub wypila dalej to samo:(

Gość gość
dziwne to wszystko dla mnie poniewaz coreczka chce jesc****ic normalnie ale po kazdym posilku/wypiciu czegos wymiotuje nie od razu ale za 10-15 min

Gość gość
A goraczkuje?

Gość gość
biedna chciala mleczko jak jej dalam to wypila wszystko juz sie ucieszylam ze przeszlo ale za 10 minut zwymiotowala prawie calosc biedulka moja :(

Gość gość
nie wlasnie nie ma goraczki

Gość gość
nie wiem co robic :( zaraz maz wroci to ja obudze i podam lek ale pewnie i tak zwymiotuje :(

Gość gość
dodam ze mnie znowu boli zaladek od kilku dni :/ do tego mialam dusznosci i bol w mostku dostalam leki i pomagaja teraz znowu ona cos nie tak sie czuje nie wiem co jest grane :(

Gość gość
ja dostalam pieprz mietowy ... i mi przeszlo juz po pierwszej dawce

Gość gość
jej nie moge tego podac bo to jest od 12 lat :/

Gość gość
Moze byc to zwykla jelitowka. Podawaj probiotyk i elektrolity. I nie dawaj soku,on nasila wmioty

Gość gość
moj syn w piatek wrocil ze szkoly do domu poniewaz zwymiotowal wlasnie :/ ale to tylko raz w szkole a pozniej juz bylo ok w domu ...

Gość gość
myslisz ze sie odwodni przez 1 dzien? dodam ze rano jeszcze bylo wszystko ok zjadla sniadanie i drugie i obiadek nawet ladnie zjadla tylko popoludniu cos nie tak:(

Gość gość
Bez przesady nie odwodni sie. Picie podawaj w malych ilosciach a czesto,soki sobie daruj. Elektrolity po malej lyzeczce. Przerabialam jelitowke wiele razy:-)

Gość gość
Nie dawaj żadnego mleka!! Jedynie wodę lub herbatka

Gość gość
dzieki wlasnie szukalam po jakim czasie dziecko sie odwadnia :( ale ona dzis pila i jadla wiec chyba jeszcze sie nie odwodnila i chce jesc caly czas tylko jak cos zje to za 10 minut wymiotuje :( wypila troche kubusia jak szla spac i spi juz z 30 minut na razie nie wymiotuje ale strasznie sie boje ze nie uslysze w nocy jejku:( chyba dzis mam pospane cala noc bede chodzila i sprawdzala

Gość gość
biegunka byla ale ostatni raz z 3-4 godziny temu pozniej same wymioty teraz spi sobie biedulka co mam dawac sama wode przegotowana ???? nie wiem czy wypije poniewaz jest nauczona na sokach i kubusiach:/

Gość gość
Właśnie wczoraj byłam z takim problemem u lekarz i mówił żeby żadnych soków ,żadnych owoców ani mleka nie dawać , a te kubusie to sobie daruj sam cukier

Gość gość
no niestety tak sie nauczyla lubi tylko soki i kubusia ogolnie cale dnie pije kubusia choc staram sie tez dawac sok no niestety tak nauczylam:( myslalam ze dobrze robie soki i kubus sa zdrowe

Gość gość
w lato tez pila soki i kubus ...

Gość gość
Zdrowe? Bo w reklamie tak mówią ? :o

Gość gość
Te soki to sam cukier ,w pewnym momencie jest go juz tak dozo ze organizm małego dziecka nie radzi sobie z tym i to zaczyna fermentowac w jelitach ,organizm się broni przed kolejna dawka wiec dziecko wymiotuje

Gość gość
ok od jutra o ile bedzie dobrze sprobuje dawac jej wode ona pije kubusia i soki od bardzo dawna wiec szczerze watpie ze teraz wymiotuje od soku lub kubusia... ale ok :/