Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wkrótce mama 29

Połowa 7. miesiąca a ja już tyle przytyłam a nie objadam się, co robić

Polecane posty

Gość gość wkrótce mama 29

Mam termin w 2 połowie maja. Przed ciążą (moja pierwsza donoszona, a tak naprawdę to druga) ważyłam 56 kg przy wzroście 162 cm. A teraz ważę już 67 :( a jeszcze 2 i pół miesiaca, a nie objadam się naprawdę. Jem obfite śniadania, no ale śniadanie jest ważne - chleb, jajecznica, czasem biała kiełbasa, albo owsianka... jem dużo smażonego, kotlety kilka razy w tygodniu, pokochalam w ciąży schabowe.ale też dużo lekkich zup nie na mięsie, niezabielanych jem ... mało słodyczy, jak mnie najdzie to zjem 2-3 pączki jednego dnia ale to z raz w tygodniu. mam słabość do bananów jem kilka dziennie i ostatnio "bierze" mnie na paluszki solone, zjadam dużą paczkę w 2 dni .... ale tak sie staram pohamować ....

Gość gość
to niezle ;) ale nie martw sie, ja mam 164/55 a w ciazy przytylam 10kg jestem miesiac niecaly po porodzie i brzucha nie mam wcale i waga 53kg, przy dzidzi zrzucisz

Gość gość
Haha"nie objadam sie",Ty sie obzerasz!smazone,paczki,kielbacha!a jeszcze dwa miechy a ty jesz jak swinia!ja jestem w 6ym przytylam poltorej kilo,jem 5razy dziennie,cwicze.

Gość gość
Nie radzę przejmować się wpisami, które pojawią się w tym temacie, typu: obżerasz sie...itd. Tycie w ciąży jest czymś normalnym, oczywiście w granicach rozsądku. Jedna przytyje 8 kg a druga 15 kg przy tej samej diecie. Jeżeli obawiasz sie nadmiernego przytycia proponuje zamienić: słodkie owoce np. banany, winogrona na jabłka itp. , co drugi dzień zamiast smażonego coś gotowanego lub pieczonego. Sporo wody pić i używać w potrawach mniej soli, jeżeli tak lubisz paluszki solone. I więcej ruchu, ćwiczenia np. na piłce. Pomagają nie tylko na kręgosłup.

Gość gość
nie martw sie. ja bylam na diecie 1800kalorii,a w ciazy i tak przytylam 23kg. masa wody!!! nie trzeba sie obzerac zeby przytyc. takie bajki to tylko na kafe. 15kg ucieko zaraz po porodzie a nastepne 8zgubilam w 3msc. nie mam rozstepow,sflaczalej skory itd. wszystko wyglada tak jak przed ciaza. no moze piersi tylko troche opadly od karmienia ale dla mnie to zaden problem

Gość gość
No przeciez 11kg do polowy 7 miesiaca to nie jest dramat. Ja mialam nawet ciut wiecej na tym etapie, ostatecznie skonczylo sie na 16kg na plusie po ktorych nie bylo po 3 miesiacach sladu. Jestes w ciazy, to normalne ze przybierasz na wadze, staraj sie jesc zdrowo ale nie wpadaj w paranoje jak Ci nie zawsze wyjdzie.

Gość gość
autorko daj przykladowy jadlospis na jeden dzien

Gość gość
Napisala!kielbasy,kotlety i inne przysmaki.i o jakiej wodzie w organizmie Wy gadacie?!

Gość gość
co to jest 11kg? ja przytylam 23kg i po 2 miesiacach sladu nie bylo

Gość gość
ja w 1 ciazy przytylam 37 kilo, w 2 34 kilo